NBA

Kreće košarkaški Big Brother s bivšim NBA zvijezdama. Evo kako će izgledati

Foto: Twitter

REPER i glumac Ice Cube krenuo je u pokretanje Big3 lige kao Big Brothera. Big3 je liga u kojoj ljeti umirovljene košarkaške zvijezde igraju tri na tri, a Ice Cube je njen idejni začetnik. On i suosnivač Jeff Kwatinetz već pregovaraju s televizijskim postajama o mogućnostima prijenosa.

Medijski gigant Endemol prihvatio je Ice Cubeovu ideju i pristao krenuti u projekt.  Ideja je, piše Yahoo Sports, napraviti trotjedni turnir za 16 do 22 igrača, negativnih na koronavirus i zatvorenih u karantenu u Los Angelesu, u veliku kuću koju bi omogućila liga.

U njoj bi bio košarkaški teren, igralo bi se sedam rundi, a nakon prve bi se suigrači izmiješali. Kad igrač skupi tri poraza, ispada iz natjecanja. Ako bi neki igrač u bilo kojem trenutku napustio karantenu, bio bi izbačen.

Nova sezona kao Big Brother

U prijenosima ne bi bile samo utakmice nego bi sve bilo pretvoreno u reality show, što znači da bi kamere pratile život ukućana i njihove odnose, kao u Big Brotheru i sličnim emisijama. Najbolja tri igrača na kraju natjecanja podijelila bi višemilijunski nagradni fond.

"Ako možemo zaštititi igrače kroz testiranje i karantenu, Ice Cube i ja mislimo da možemo navijačima ponuditi siguran i zabavan oblik košarke koji bi im pomogao da izguraju ovu pandemiju. Mi smo u šoubiznisu već 30 godina, to je naš posao. Ljudi se žele zabavljati i uživati u sportu u ovim teškim vremenima, a mi smatramo da će ovo pomoći", rekao je Kwatinetz za Yahoo Sports.

Nova sezona Big3 lige prema planu bi trebala početi 20. lipnja, a show će se zvati Big Brother: Big3. Prošle sezone natjecanje je osvojila momčad Triplets na čelu s Joem Johnsonom, a za nju je igrala i bivša zvijezda Cibone Alan Anderson.

U prve tri sezone Big3 lige u njoj su igrale nekadašnje zvijezde poput Stephena Jacksona, Ala Jeffersona, Barona Davisa, Rasharda Lewisa, Amarea Stoudemirea, Natea Robinsona, Jasona Terryja, Gilberta Arenasa, Mikea Bibbyja...

Pročitajte više