Kreće najluđa domaća liga. Otvara ju dvoboj dostojan Lige prvaka

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

DANAS kreće novo izdanje prvog ranga hrvatskog futsala, Supersport HMNL-a. Futsal Dinamo je prošle sezone premijerno osvojio naslov, a uoči početka nove sezone je osvojio i Superkup. Na putu do oba trofeja je svladao Olmissum, a upravo će ta dva kluba ove sezone predstavljati Hrvatsku u Ligi prvaka. Oba kluba su i domaćini svojih kvalifikacijskih skupina u glavnoj rundi.

Osim toga, upravo je to jedan od parova prvog kola. Dinamo i Olmissum će od 20:15 igrati u Dvojci Doma sportova, a izravan prijenos utakmice bit će na programu Maxsport 1. Isti kanal će prenositi i po jednu utakmicu svako kolo, čitavu sezonu. Podsjetimo, Dinamo je prošle sezone nakon dugih osam godina čekanja u prvoligaškom društvu konačno osvojio trofej. Napravio je par izmjena u kadru, ali je ostala kičma šampionske momčadi i zagrebačka momčad će ove sezone biti glavna lovina.

Iz lige je ispao splitski Universitas, a ušla je zagrebačka Uspinjača-Gimka. Podsjetimo, prvih osam klubova će ove sezone ponovno igrati doigravanje za naslov prvaka. Deseti klub direktno ispada iz lige, dok će devetoplasirani igrati doigravanje za ostanak s  +klubom iz druge lige koja je od ove sezone jedinstvena.

Parovi 1. kola

MNK Square Dubrovnik - MNK Crnica Šibenik

MNK Vrgorac - MNK Uspinjača Gimka

Futsal Dinamo - MNK Olmissum

MNK Osijek - MNK Novo vrijeme Makarska

MNK Torcida - Futsal Pula

Pročitajte više