KREĆE SVJETSKO PRVENSTVO U FIFA-i Najbolji igrači u borbi za 200 tisuća dolara

FOTO: EA SPORTS/FIWC2017
 
 FIFA Interactive World Cup 2017 najprestižnije je natjecanje te nogometne simulacije. Najbolji igrači na svijetu borit će se za titulu i 200 tisuća dolara!
 
Još 2004. održano je prvo svjetsko prvenstvo u FIFA-i, a titulu je osvojio Brazilac Thiago Carrico de Azevedo. Tada nitko nije ni pomišljao da će 13 godina kasnije FIFA esport biti bliže nogometu nego ikad prije.
 
EA Sports posljednjih je godina napokon počeo razvijati FIFA-u u natjecateljskom smjeru i tako otvorio mogućnost razvoja te igre u esport. Priliku su uvidjeli i brojni nogometni klubovi koji su doveli FIFA igrače kako bi ih predstavljali na natjecanjima diljem svijeta. Novi smjer razvoja igre i interes nogometnih velikana dao je FIFA esportu vjetar u leđa.
 

 
Svjetsko prvenstvo u FIFA-i (FIWC 2017) održat će se u Central Hall Westminster u Londonu, gdje će se 32 najbolja igrača na svijetu 3 dana nadigravati za titulu prvaka i 200 tisuća dolara. Čak 11 nogometnih klubova imat će svoje predstavnike na ovom prvenstvu, među kojima su PSG, Ajax, Lyon, Wolfsburg, CSKA Moskva i drugi. Za očekivati je da će se trend nastaviti te da ćemo dogodine imati još više nogometnih klubova koje će predstavljati FIFA  igrači. FIWC 2017 trajat će od 16. do 18. kolovoza, a sve možete pratiti na službenom kanalu natjecanja

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više