Krenula je nova era u odnosima Hajduka i Dinama

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

DINAMO je sinoć na Poljudu u derbiju 28. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk 1:0 i potpuno se vratio u utrku za naslov prvaka. No, osim što je došao do prevažne pobjede, Dinamo je u Splitu jučer okrenuo novu stranicu kad su odnosi dva najveća hrvatska kluba u pitanju.

Bio je ovo prvi derbi na Poljudu pod novim Dinamovim vodstvom, koje je od prvog dana preuzimanja kluba pozivalo na smirivanje tenzija i poboljšanje odnosa. Novi Dinamov predsjednik Velimir Zajec je odmah nakon pobjede na izborima rekao da među rivalima mora biti poštovanja, na što mu je Luka Jakobušić odgovorio čestitkom nakon pobjede na izborima.

Dinamova delegacija na čelu sa Zajecom se uoči derbija našla s Hajdukovom na ručku. Takva okupljanja bila su organizirana i ranije, ali je ovaj put, kako doznajemo, vladala puno bolja atmosfera, a nakon utakmice su čelnici dvaju klubova razgovarali bez ikakvih tenzija.

Rivali da, neprijatelji ne

Jasna poruka nove Dinamove vlasti je "rivali da, neprijatelji ne" i na tome će se raditi i u budućnosti. Podsjetimo, na ručku nije bila predsjednica Uprave Vlatka Peras iako je tijekom utakmice sjedila u loži kraj novog Dinamova predsjednika.

Hajdukovo vodstvo navodno je jako dobro reagiralo na nove Dinamove ljude, koji su mahom iz visokog biznisa i koji su na takve odnose naviknuli. Za očekivati je da će se odnosi u budućnosti i dalje normalizirati jer više nema razloga da tako ne bude.

Pročitajte više