Krešić otišao jer se igrači Hajduka drogiraju?

RAZLOZI iznenadnog odlaska Sergija Krešića s klupe Hajduka taman kad je ekipa počela dobivati konture ozbiljne momčadi i dalje su obavijeni velom tajni, a nagađanja se nastavljaju. Prema najnovijim informacijama Slobodne Dalmacije, Krešić nije otišao zbog pritiska menadžera već zato što su do njega doprle informacije o krajnje nesportskom ponašanju pojedinih igrača. Konkretno - redovito posjećivanje kladionica i zaokupljenost bijelim prahom.

Nakon što je izrazio podršku odabiru njegovog nasljednika na klupi Hajduka, istaknuvši kako će Robert Jarni postati vrhunski trener, Krešić je, iako nevoljko porazgovarao i o razlozima odlaska iz kluba. Menadžeri, kaže, nisu bili problem. "Ja se nemam koga bojati, nema razloga. Meni nitko nije prijetio niti mi slao neke prijeteće poruke", kazao je Krešić.

Kuloari šuškaju kako je Krešić otišao nakon što je naredio analizu krvi Hajdukovih nogometaša zbog sumnje da konzumiraju drogu. "Analiza krvi je zaista provedena, ali to je bila regularna, uobičajena akcija zdravstvenog pogona, jer se željelo vidjeti stanje organizma", istaknuo je Krešić, ali nakon toga i nevoljko promrsio: "Ako je i bilo razgovora o drogi, onda su me na neke igrače upozorili najodgovorniji iz kluba".

Iako će Krešić reći kako njegovi igrači u svlačionicu nikad nisu dolazili s listićima iz kladionice i raspravljali o koeficijentima, dobro se zna kako je jedan od Hajdukovih prvotimaca na treningu uoči Međimurja izrazio čuđenje što je na goste koeficijent čak 11, piše Slobodna Dalmacija.

Samo još jedna u nizu poteškoća s kojima se Krešić na Poljudu susretao je i suradnja s Ivicom Šurjakom. Krešić tvrdi kako je sve što je imao reći po tom pitanju rekao najodgovornijim ljudima kluba, te glavnog menadžera prozvao za opstrukciju njegovog rada.

Krešić se u međuvremenu javio iz Španjolske, te u razgovoru za Glas Dalmacije porekao informacije koje je plasirala Slobodna Dalmacija. "Sve to što sam pročitao nema baš nikakve veze sa mnom! Ali ni Hajdukom! To je samo pokušaj rušenja jedne institucije kao što je Hajduk", kazao je Krešić.

"Sve to što piše, ja nisam govorio. Previše volim Hajduka da bi želio da se upotrebljavaju stvari koje nemaju veze ni sa zdravom pameću ni moralom".

P.V.
Foto: V.G.

Pročitajte više