Krešić predstavio Jarnija kao prvog pomoćnika

DVA dana prije europskog ispita protiv Sampdorije, Sergije Krešić je predstavio čovjeka za kojeg vjeruje da će mu biti od velike pomoći pri vođenju momčadi. Robert Jarni, koji je do sada radio sa juniorima, od danas će postati prvi pomoćnik i suradnik Krešiću. Obojica će imati tešku zajedničku premijeru u Genovi, gdje se Hajduk mora spašavati nakon 0:1 na Poljudu.

> Poslušajte Krešićevu izjavu

"Ustavom zabranjeno gubljenje lopti na sredini"

Krešić ne misli unaprijed potpisati kapitulaciju pošto vjeruje da su se u nogometu događala i veća iznenađenja. Najveću opasnost u uzvratnom susretu vidi u izgubljenim loptama na sredini terena koje je "zabranio ustavom".

"Igrači su nam maksimalno motivirani, a duboko sam uvjeren da će dati sve od sebe da prođemo dalje. Nema sumnje da protivnik ima prednost i sad je pitanje kako će se oni postaviti. Da li će već na centru vršiti pritisak ili će možda svoje linije gurnuti prema naprijed i napraviti neki jači presing. Mislim da će ipak biti ova prva varijanta. U toj zoni je ustavnom zabranjeno izgubiti loptu jer odmah se transformiraju u kontru. Taj dio im moramo onemogućiti."

Iako u kratkom vremenu na kormilu "Bilih" nije imao mogućnosti popraviti neke evidentne nedostatke u momčadi, prvi Krešićev korak biti će usađivanje više discipline u Hajdukove redove.

"Hoću postići da igrači shvate neophodnost taktičke discipline, pogotovo kad igraš protiv Talijana. U našoj ligi se to čak i može nekad zaboraviti, ali na europskoj sceni moraš biti vrlo discipliniran."

Damjanović ipak ne putuje

Stanje u momčadi Hajduka je dobro i nema novih povreda. Unatoč nagađanjima da bi Damjanović mogao putovati u Genovi, to se ipak neće dogoditi. Maska koja je napravljena po mjeri, nije sjela najbolje.

"Damjanović ne putuje. Učinjen je maksimalan napor, ali kad stavi masku onda ne vidi dobro jer mu maska smanjuje vidno polje. Bez maske bi bilo preriskantno, ipak igra na poziciji gdje je neophodno mnogo skokova i igra se dosta glavom."

Osim Damjanovića na raspolaganju su mu ostalih 18 igrača za koje Krešić vjeruje da moraju dati sve što imaju i za koje nema isprike. U Genovu ne putuju Damjanović, Gabrić i Tudor.

"Ostalih 18 koji putuju su u stanju igrati i ne fali nam nitko. Svi momci su zdravi i u poziciji da odigraju kako spada. Nemamo pravo vadit se. Maksimalni zahtjevi, maksimalno htijenje i nema sumnje da u nogometu svatko ima svoju šansu."

Krešić posebno razgovarao s Rukavinom

Iako se duhovi oko prodaje mladog Rukavine u Eintracht i upada Torcide na "pressicu" polako smiruju, sigurno je da ovakve glasine unose nemir i kod igrača, ali i u vodstva kluba te navijača Hajduka.

"Ja sam obavio jučer s Rukavinom razgovor, ali treba kontinuirano razgovarati s igračima. To je neophodno u sadašnjem profesionalizmu. Ono što ne možemo postići radom, moramo pokušati razgovorom i tako riješiti neke stvari."

Krešić se kratko osvrnuo i na momčad Sampdorije koju je ovaj vikend "snimao" protiv Siene.

"Gledao sam ih protiv Siene. Stajali su na terenu isto kao i protiv nas ovdje. Vrlo su tvrda, ali ne mnogo kreativna momčad. Imaju nekih problemčića na kojima gradimo optimizam. Tu smo radili koliko smo stigli, ali teško je u tako kratkom razdoblju"

Jarni: Naravno da imam ambiciju postati prvi trener Hajduka...

> Poslušajte Jarnijevu izjavu

Na kraju je riječ dobio i novi pomoćnik Robert Jarni koji među ostalim otkrio da se u budućnosti neće zadovoljiti sa ovim poslom već i da puca na glavnu klupu Hajduka.

"Sve se dogodilo dosta brzo. Nisam mogao odbiti "Krešin" poziv. On je čovjek koji je u biti trasirao moj put nogometaša i kad me zamolio da mu pomognem pošto poznam situaciju, nisam mogao odbiti."

"Naravno da imam ambiciju biti trener Hajduka, da nemam, ne bih radio ovaj posao."

U tom trenutku se ponovno ubacio Krešić i dodao, "Mislim da mu je ovo kraći put do trenera prve momčadi. Iako mislim da je trebao već ranije krenuti raditi kao trener, ali sad je zreliji i iskusniji. Ovim putem može brzo doći na poziciju prvog trenera. Što prije to bolje za Hajduk", zaključio je Krešić.

M.P.
Foto: V.G.

Pročitajte više