SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Kretzschmar: Hrvati, kapa dolje za borbu!

Foto: HRS

LEGENDARNI Stefan Kretzschmar u najnovijoj kolumni za Sky osvrnuo se na plasman njemačke reprezentacije u polufinale rukometnog SP-a, a posebno na utakmicu protiv Hrvatske.

"Njemačka je u polufinalu. Ludnica! O tome smo svi sanjali. Velik uspjeh za momčad i izbornika Christiana Prokopa. Imao je toliko kritičara, ali sad ih više ne čujem. Izuzetno poštujem sve što je napravio, ali i snagu ljudi koju su vjerovali u njega. Polufinale je dokaz da su bili u pravu. Izbornik je ostavio odličan dojam i jedan je od najzaslužnijih za ovaj uspjeh", započeo je Kretzschmar, a onda se okrenuo utakmici protiv Hrvata.

"Na susretu protiv Hrvatske ambijent je ponovno bio senzacionalan. Navijači u dvorani, ali i pred televizorima, bili su na svjetskoj razini, a to se odnosi i na nastup naše momčadi. Hrvate je posebno zasmetala jedna situacija, prekršaj u napadu malo prije kraja. Priznajem da je ta situacija bila sporna. Hrvati su dali sve od sebe i izvrsno se borili. Kapa dolje za to!", napisao je Kretzschmar, ali zatim konstatirao da ipak smatra kako je Njemačka zasluženo pobijedila.

U nastavku kolumne pisao je o homogenosti, balansiranosti i koheziji u njemačkoj momčadi, koja je zajedno rasla i to smatra tajnom njena uspjeha. Štoviše, tvrdi da ju je ozljeda Strobela na utakmici s Hrvatskom samo još više ujedinila.
 

Pročitajte više