TRANSFERI

Kristijan Lovrić potpisao za Osijek

Foto: NK Osijek

KRISTIJAN LOVRIĆ potpisao je za Osijek. Riječ je o transferu koji se često spominjao prethodnih mjeseci, ali sve je dogovoreno tek na samom kraju prijelaznog roka. Najbolji igrač Gorice imao je ovih godina nekoliko dobrih ponuda, a karijeru će nastaviti u Gradu na Dravi.

 

Gorica bi na Lovriću trebala zaraditi oko dva milijuna eura, a igrač je s Osijekom potpisao na četiri i pol godine. Osijek je na svom Facebooku objavio broj 44. Taj će broj pripasti Lovriću.

Ovo je drugi najveći izlazni transfer u povijesti Gorice. Rekord i dalje drži prodaja nigerijskog napadača Iyayija Atiemwena. On je u Dinamo prodan za nešto više od 2.5 milijuna eura. Lovrić je imao ugovor s Goricom koji je istjecao u svibnju 2023. godine.

Osijek puca jako visoko

Ovo je još jedan dokaz da Osijek vjeruje u to da može otići do samog kraja ove sezone. Iako je na Badnjak ostao bez najboljeg igrača iz prve polusezone, Petra Bočkaja koji je otišao u Dinamo, Osijek je otad napravio nekoliko ozbiljnih poslova.

Iz Saudijske Arabije vratio je na domaće terene Miju Caktaša, donedavno najboljeg strijelca lige koji je zabio u prve dvije utakmice za novi klub. Bjelica je doveo i svojeg miljenika Marina Leovca iz Dinama, a stigli su i Kristian Fućak, Diego Hernandez te Vinko Petković, dok su s posudbi vraćeni Alen Grgić, Antonio Mance i Jevhen Čeberko.

Zanimljivo će biti i vidjeti na koji će način Bjelica uklopiti Kristijana Lovrića s obzirom na to da često igra u 3-5-2 formaciji, onoj koja nema krila što je upravo pozicija na kojoj je Lovrić postao jedan od najboljih strijelaca HNL-a.

Pročitajte više