Križanac igra protiv Cibalije, Pralija: Nećemo ga razapinjati na križ, dogodi se svakome



NOGOMETAŠ Splita Ivica Križanac zbog vožnje pod utjecajem alkohola noć sa srijede na četvrtak proveo je u policijskoj postaji. Križanac je napravio kaos na splitskim ulicama, a u izrazito pijanom stanju prošao je kroz čak četiri velika raskrižja po crvenom svjetlu.

Ovako glasi službeno policijsko izvješće: "2. ožujka oko 22.45 sati policija je na Poljičkoj cesti zaustavila i privela I.K (31) koji je upravljao vozilom marke BMW splitskih registracije nakon što na čak četiri križanja za redom prošao kroz crveno svjetlo. Bez uporabe prisile doveden je u policiju gdje mu je izmjereno 1,73 promila u krvi. Budući da je postojala mogućnost da se radnja ponovi, I.K. je određeno pritvaranje do otriježnjenja. U četvrtak ujutro oko 9.45h I.K je pušten, a danas bi trebao izaći pred istražnog suca gdje ga čeka optužni prijedlog."

Prisjetimo se, kada je propao dogovor Križanca i Hajduka, predsjednik Bijelih Josip Grbić izjavio je kako je dojučerašnji stoper Zenita tražio dodatak u ugovoru koji mu omogućuje noćne izlaske.

"Na razgovoru nam je jasno dao do znanja da je on stariji igrač koji više ne može podnositi dugačke karantene od dva-tri dana. Uz to je napomenuo da on voli izlaziti te da bi mu se trebalo dopustiti da ostaje duže nego što je to klupskim pravilnikom predviđeno", rekao je Grbić tada naslutivši da bi se ovako nešto i moglo dogoditi.


"Grbić lažima na moj račun pokušava prikriti svoju nesposobnost. Što se tiče mojih navodnih uvjeta o karanteni, nije istina da sam se došao zaj...ati, došao sam ozbiljno igrati, a kao igrač sam često bio u karanteni", rekao je Križanac.

Pralija: Križanac će biti novčano kažnjen, ali nećemo ga razapinjati na križ

Iz kluba su poručili kako će Ivica Križanac biti novčano kažnjen, ali kako će svejedno nastupiti za RNK Split protiv Cibalije.

"Križancu se dogodio propust, greška, bit će novčano kažnjen, a tek ćemo odlučiti kolika će biti ta kazna", rekao je Neno Pralija, sportski direktor RNK Split te nastavio: "Svakome se to može dogoditi, nikoga nećemo razapinjati na križ. Ja kao sportski direktor stojim iza njega, on je igrač Splita i svjestan je svoje krivnje."

Trener Ivan Katalinić ostao je vrlo iznenađen zanimanjem novinara za današnju presicu...

"Malo ste me podsjetili na Ligu prvaka. Nama je utakmica s Cibalijom jako važna, a da izbjegnem pitanja hoće li Križanac biti u postavi protiv Cibalije, reći ću odmah da će igrati najbolji. Imam i previše iskustva u ovakvim situacijama i ova priča treba završiti u pravilniku kluba".

Pročitajte više