Križancu i Dujmoviću po žuti karton i bod

LOKOMOTIV i Zenit podijelili su bodove odigravši 1:1 u 5. kolu ruskog prvenstva a hrvatski nogometaši u obje momčadi su igrali u prvim sastavima.

Remijem je Zenit ostao neporažen, no njihov je bodovni konto poprilično mršav. Upisali su dvije pobjede i tri remija, a jednako toliko ogleda bez pobjednika u dosadašnjem dijelu prvenstva ima i Lokomotiv. Doduše imaju i pobjedu manje, te poraz više.

U izjednačenom susretu obje su momčadi imale svoju priliku za nešto više od utakmice bez pobjede. Ipak, njihove su šanse ostale neiskorištene, te je remi i pravedan ishod meča u kojem je Zenit poveo pogotkom Kima (glavom u 58. minuti). Do posljednjeg sučevog zvižduka viđen je još jedan pogodak, a u 71. minuti potpisao ga je Rodolfo. Dodajmo da je gostujući stastav posljednjih 15-ak minuta odigrao s igračem više nakon što je direktan isključujući karton zbog prekršaja zaradio Basa. U tom je trenutku bio posljednji čovjek obrane.

Javnu opomenu dobila su i oba hrvatska nogometaša koja su nastupila u ovom susretu. Ivica Križanac odigrao je 85. minuta za Zenit, a opomenut je u 52. minuti. Minutu prije odlaska na poluvrijeme požutio je i Tomislav Dujmović (odigrao cijeli susret) zbog pregrubog prekršaja za vrijeme igre.

Amkar je do prve pobjede u sezoni došao pogotkom Čerenečikova u 16. minuti. 

Ruska Premier liga, 5. kolo: 

Amkar - Kuban 1:0

Lokomotiv - Zenit 1:1

Redoslijed:  1. Krilja Sovjetov 10, 2. Dinamo (M) 9 (-1), 3. Zenit 9, 4. Rubin 8 (-1), 5. Moskva 8, 6. CSKA 7 (-1), 7. Spartak 7... 

Totalsport
Foto: 
AFP
 

Pročitajte više