Krizni noćni sastanak u Feneru. Džeko iznio stav igrača o istupanju iz lige

Foto: Epa

NAKON kaosa poslije derbija Trabzonspor - Fenerbahče (2:3) u 30. kolu turskog prvenstva, koji je prije dva tjedna zgrozio tursku, ali i svjetsku nogometnu javnost, uprava Fenera za sutra je najavila izvanrednu sjednicu na kojoj će odlučiti hoće li ostati u turskoj ligi ili će istupiti.

Fenerbahče ozbiljno razmišlja o napuštanju turske Superlige, u kojoj se nalazi na drugom mjestu sa 79 bodova te s Galatasarayem vodi borbu za titulu. Predsjednik kluba Ali Koc je za turske medije otkrio da je klub spreman za drastične poteze i najavio je čak i mogućnost istupanja iz lige te eventualnu selidbu u neku od europskih liga.

Gazda kluba najavio istupanje iz lige

"Vrijeme je da cijeloj Turskoj pokažemo da je dosta. Nož je došao do kosti i zarezao, samo što nije otkinuo nogu. Dvije su opcije koje imamo. Prva je ne činiti ništa, a ta je i najgora ako mene pitate. Postoji i ekstremna opcija, a to je istupanje iz lige. Čelnici kluba će se sastati u utorak da donesemo odluku o tome što dalje", rekao je pa dodao:

"Nemojte misliti da ćemo odluku donijeti vođeni emocijama. Zajedno ćemo kroz razgovor donijeti pravu odluku. Nije jasno što ćemo učiniti, ali sigurno nećemo samo sjediti. Nadam se da će 2. travnja biti prekretnica ne samo za Fenerbahče nego i za turski nogomet."

U nedjelju navečer se čitava momčad Fenera okupila u prostorijama kluba kako bi i igrači rekli što misle o dramatičnoj situaciji. Premda je situacija krajnje ozbiljna, izgleda da igrači ne žele napustiti Tursku.

Džeko i igrači žele igrati

Na sastanku koji je trajao više od sat vremena prisutnima su se najprije obratili predsjednik Koc i šef struke Ismail Kartal, a zatim je govorio Edin Džeko, kapetan reprezentacije BiH i Fenera. Riječ su još dobili i zamjenici kapetana, a Džeko je poručio da su svjesni nepravde koja se čini Fenerbahčeu, ali su istaknuli da su ih događanja u Trabzonu dodatno ojačala i ujedinila.

Dodao je i da su spremni do kraja se boriti za sve preostale trofeje, dok je Koc nakon svega istaknuo da je ponosan na igrače i na njihovu reakciju na sve što se događalo u Trabzonu.

Pročitajte više