Krkićev prvijenac na Nou Campu

Mladi, 17-godišnji napadač Barcelone Bojan Krkić zabio je na Nou Campu drugi gol za Barcelonu u 3:0 pobjedi Katalonaca nad Recreativom iz Huelve.

Mladom je Španjolcu srpskih korijena to drugi gol u ligi (prvi je zabio u porazu kod Villarreala 1:3) i prvi koji je zabio na Nou Campu. Asistirao mu je Thierry Henry, a Krkić je manirom rasnog strijelca izbjegao suparnikovo uklizavanje i potom superbrzom reakcijom uhvatio vratara gostiju na krivoj nozi.

Bilo je to u 66. minuti, a Barcelona je, dugo lomivši otpor Recreativa, u vodstvo došla samo dvije minute ranije golom Milita nakon kornera. Messi je u 81. minuti iz 11-erca postavio konačan rezultat.

U domaćem sastavu nije nastupio Ronaldinho, kojeg je trener Rijkaard poštedio napora zbog umora i ne sasvim zaliječene ozljede.

Nogometaši Seville izgubili su već treću utakmicu na svom stadionu ove sezone. Ovaj je put na Sanchez Pizjuanu slavila Mallorca (2:1). Gosti su većinu posla odradili u prvom poluvremenu, zabivši u 17. i 38. minuti za 2:0. Kanoute je stigao samo smanjiti u nastavku, a domaćima nije pomoglo niti isključenje strijelca Varele u 76. minuti.

Realu samo bod u Murciji, Guti pocrvenio

U 13. kolu Primere Divison vodeći Real Madrid odigrao je 1:1 na gostovanju kod Murcije.

Robinho je doveo "kraljeve" u vodstvo u 9. minuti nakon asistencije Gutija, a De Lucas je postavio konačnih 1:1 u 49. minuti.

Madriđani su igrali s igračem manje od 83. minute kada je isključen iz igre Guti. Realov veznjak je grubim prekršajem srušen na zemlju, a onda je u bijesu sa zemlje udario jednog igrača Murcije i zaradio crveni karton.

U posljednjih nekoliko minuta Murcia je imalo nekoliko izglednih prilika, ali ipak nije uspjela poentirati.  

Real sada ima 29 bodova, dva boda više od drugoplasirane Barcelone i Villarreala, ali "žuta podmornica" ima utakmciu manje i ako sutra pobijedi Almeriju na svome El Madrigalu, preuzet će čelnu poziciju.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više