HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kronen Zeitung: Luku Sučića napali navijači nakon utakmice

Foto: Profimedia

HRVATSKI nogometaš Luka Sučić, prema pisanju Kronen Zeitunga, napadnut je na benzinskoj postaji nedaleko od Beča. Austrijski medij navodi kako je Sučić nakon utakmice njegova RB Salzburga i bečkog Rapida (1:0) išao na doping-test. "S obzirom na to da to traje neko vrijeme, momčad je krenula autobusom natrag u Salzburg. Sučić je otišao privatnim automobilom s članom stožera. Izvan Beča njih dvojica zaustavila su se na benzinskoj postaji. Ondje je Sučić napadnut", stoji u tekstu Kronen Zeitunga.

"Četiri navijača Rapida nisu se mogla nositi s porazom. Napali su Sučića, a odmah se umiješao i njegov suputnik. Navodno nisu ozlijeđeni u fizičkom napadu", dodaje austrijski medij. Prema njihovim informacijama, intervenirala je i policija. "Čini se da je napad bio relativno blag. Ipak, mladi Hrvat sigurno je doživio šok. Podnesena je prijava. Nije poznato kakve posljedice prijete počiniteljima", piše Kronen, ističući kako će Sučić biti sposoban igrati u idućem kolu.

Policija nije potvrdila da je riječ o navijačima Rapida

ORF navodi kako su policija i RB Salzburg potvrdili da se incident dogodio, ali dodaju da policija nije potvrdila ni demantirala da su napadači prepoznati kao navijači Rapida. Automobil kojim su Sučić i član stožera išli na doping-test udaren je nogom, a po dolasku policije uključeni su napustili mjesto događaja, rekao je policajac, prenosi ORF.

Austrijski mediji prenose priopćenje Rapida: "Bilo kakvi napadi, posebno na igrače ili službene osobe, ali naravno i druge, apsolutno se ne smiju tolerirati. Najoštrije ih osuđujemo. Nadamo se da će igrač i član stožera biti u redu. Žalimo zbog ovog incidenta." Napomenuli su kako su tek kasnije saznali za događaj te se nadaju "brzom pojašnjenju i informacijama nadležnih službi".

Podsjetimo, baš je 19-godišnji Sučić zabio jedini pogodak RB Salzburga, koji je već osigurao naslov prvaka, u pobjedi nad Rapidom. Ove je sezone za Salzburg u 43 nastupa postigao 11 golova i ostvario pet asistencija. Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uvrstio ga je na popis za četiri utakmice Lige nacija koje će biti odigrane u lipnju. 

Uzevši u obzir fantastične nastupe, nerijetko se govori kako će Sučić već iduće sezone preseliti u RB Leipzig, u kojem igraju Joško Gvardiol i Dani Olmo. Nedavnom majstorijom na treningu austrijskog sastava podsjetio je na Luku Modrića.

Pročitajte više