NJEMAČKA REPREZENTACIJA

Kroos: Mislim da Müllera više nikad nećemo gledati u reprezentaciji

Foto: Getty Images

THOMAS MÜLLER proteklih je 10 godina bio jedan od ključnih igrača njemačke reprezentacije, za koju je sakupio okruglih 100 nastupa i zabio 38 golova uz 36 asistencija. Međutim, iako mu je tek 30 godina i iako je za njim još jedna izvrsna sezona u Bayernu, 101. možda nikad neće ostvariti.

Tako barem misli njegov kolega iz vezne linije Elfa i zvijezda Real Madrida Toni Kroos, a mišljenje temelji na viziji izbornika Joachima Löwa. 

Löw je otpisao i Boatenga i Hummelsa

Isto se odnosi i na Jeromea Boatenga i Matsa Hummelsa, koji su samo godinu stariji. Löw je još nakon ispadanja iz elitne skupine Lige nacija prošle godine najavio da ih više neće zvati, a Kroos smatra da trojac ne može ništa učiniti da izbornika uvjeri u suprotno jer on želi napraviti bazu za buduće uspjehe.

"Thomas je odigrao izvrsnu sezonu, ali izbornik ne misli samo na današnjicu, nego želi napraviti projekt za sljedećih nekoliko godina. Želi dati prostor igračima poput Sergeja Gnabryja, Leroya Sanea i Kaija Havertza. Zato mi osjećaj govori da se neće vraćati starijima", objasnio je Kroos u razgovoru za Bild.

Samo tri 30-godišnjaka u reprezentaciji

Kroosu je također 30 godina i, ne računajući golmane Trappa (četiri nastupa) i Baumanna (bez nastupa), jedini je 30-godišnjak u Löwovoj selekciji na startu Lige nacija. Müller je posljednji put za Njemačku zaigrao u studenom 2018. protiv Nizozemske, baš kao i Hummels, dok je Boatengu posljednja utakmica za Elf bila protiv istog protivnika mjesec dana ranije.

Pročitajte više