Krošelj novi junak Ledene: "Nećemo mijenjati golmana koji donosi pobjede"

MEDVEŠČAK je u odličnoj partiji u Ledenoj deklasirao Grazere i izjednačio seriju na 2:2. U sjajnoj atmosferi Medvjedi su suvereno vladali na ledu, Gašper Krošelj je ponovo bio jako raspoložen, a napadači zabili tri gola.



Medvjedi su se tako nakon infarktnih produžetaka u Grazu i večerašnje pobjede vratili u život i pitanje putnika u polufinale ostavili sasvim otvorenim. Poslije ove pobjede, imaju mnogo razloga za optimizam...

"Odigrali smo jako dobro, no nije nam bilo svejedno kad smo s 1:0 ulazili u posljednju trećinu. Zato smo dali sve od sebe do samog kraja jer da je Graz nakon današnje utakmice poveo 3:1 bilo bi nam se teško vratiti", rekao je trener Ted Sator.

Ni Sator nije propustio pohvaliti Gašpera Krošelja.

"Ni jednu utakmicu ne možete dobiti bez raspoloženog vratara. Krošelj je odličan golman koji će u budućnosti biti još bolji. Danas je uistinu sjajno branio", kaže Sator.

Krošelj je odlično iskoristio šansu koja mu se pružila nakon što je Robert Kristan poslan na klupu zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Prema riječima Satora, čini se da Krošelj ostaje prvi vratar.

"Nećemo mijenjati vratara koji nam donosi pobjede", kaže Sator.

Trener Medveščaka je najavio petu utakmicu doigravanja u utorak.

"Želimo izbaciti Graz. Spremit ćemo se maksimalno za tu utakmicu, ali će to učiniti i protivnik. Trenutno je 2.2 i sve je otvoreno", zaključio je Sator koji je otkrio kako će mu večer biti potpuna "samo ako SAD u finalu ZOI svlada Kanadu".

Krošelj se na najbolji način predstavio zagrebačko publici. Navijači su tijekom utakmice skandirali "Gašper Krošelj" na što im je on uzvratio pozdravom.

"Kad si u utakmici, misliš samo na ono što se događa ne ledu i ne čuješ što ti navijači viču. Ako i čuješ, to traje pet sekundi pa se ponovo koncentriraš na utakmicu. Ipak, hvala navijačima", rekao je Krošelj.

23-godišnji slovenski vratar je bio siguran da će Graz večeras pasti.

" U šoku sam, još ne mogu shvatiti što se događa. Svi smo dali svoj maksimum i kad to učinite dođe ovakav rezultat. Još u petak sam rekao da ćemo ih dobiti", rekao je Krošelj.

Bill Gilligan, trener Graza nije bio najbolje raspoložen.

"Nisam zadovoljan, danas smo morali bolje. Nismo zabili s dva igrača više i Medveščak nam je nakon toga dao gol. Imali smo 2:0 u pobjedama i u Grazu nismo u produžetku zabili nakon čega se Medveščak vratio jer na njima nije bilo pritiska. To je razočaravajuće za nas, nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici odigrati bolje", rekao je Gilligan.

Pročitajte više