Krstajić razbio klanove u reprezentaciji: Je li ovo razlog zbog kojeg Srbi napokon imaju pravu atmosferu?

Foto: Epa

SRBIJA je u prvom susretu skupine E s 1:0 pobijedila Kostariku i pokazala da na ovom turniru može jako daleko. Gol vrijedan tri boda zabio je Aleksandar Kolarov nakon fantastično izvedenog slobodnog udarca.

Srbija je pobjedom otvorila ovaj turnir i pokazala je jako ozbiljan nogomet. Fizički su izrazito moćni, znaju igrati i imaju tog strašnog Mitrovića. Bit će ozbiljan rival svakome do kraja turnira i, ako se psihički ne raspadnu, a to im je uvijek bio problem, mogli bi u Rusiji napraviti zaista dobar rezultat.

Izbornik Srbije Mladen Krstajić nakon utakmice je kazao da mu momčad sad treba zadržati mirnoću i sjajnu atmosferu koja vlada u ekipi.

''Prije i nakon utakmice najvažnija je atmosfera. Pričali smo da imamo sjajnu atmosferu, bili smo kao jedno. Nakon naporne sezone igrači su tri tjedna bili na pripremama i sve su to odradili bez ijednog incidenta. Vidjelo se srce i samo zajedno možemo ići dalje'', kazao je Krstajić.

Poučeni prošlošću, kad su se redovito raspadali još u skupinama iako su imali jake momčadi i kvalitetne igrače (2006. i 2010.), Krstajić je ovog puta sve karte bacio da stvori pravu atmosferu i sačuva duh zajedništva u reprezentaciji Srbije. Zbog toga toliko apostrofira atmosferu kao ključan adut ove ekipe.

Srpski mediji ističu da je Krstajić u tome uspio, da je stvorio homogenu cjelinu koja diše kao jedan i ističu detalj nakon utakmice s Kostarikom kad je cijela momčad u svlačionici strpljivo čekala Branislava Ivanovića da završi s doping kontrolom.

''Prvi put, nakon toliko godina, u reprezentaciji nemamo dva ili tri klana. Svi dišemo kao jedan'', tvrdi Krstajić, koji je za Srbiju igrao na SP-u 2006., pa zna o čemu govori.

Srpski mediji ističu jedan detalj koji je po njima ključ dobre atmosfere u reprezentaciji. Naime, Krstajić je odlučio da će svaki igrač biti sam u sobi, da nitko neće imati cimera, sve s razlogom da bi mogućnost stvaranja klanova sveo na minimum.

''Ideja je bila da igrači imaju malo privatnosti, da se malo odmore jedni od drugih, barem dok su u sobama, jer ionako previše vremena provode zajedno na treninzima'', poručili su iz tamošnjeg Saveza.

U petak Srbija igra protiv Švicarske, a onda u srijedu, 27. lipnja, protiv Brazila.

Pročitajte više