Kruži snimka na kojoj Cannavaro 1999. prima doping. Talijanski nogometaši u strahu

Foto: Screenshot (Twitter)

BIVŠI talijanski nogometaš Dino Baggio otkrio je talijanskim medijima da su on i suigrači svojevremeno uzimali doping i tako svoje živote doveli u opasnost. Baggio je to povezao sa smrću bivšeg suigrača Gianluce Viallija, koji je preminuo u 58. godini od raka gušterače.

"Uvijek je bilo dopinga. Moramo shvatiti da neke tvari mogu za nas biti loše nakon nekog vremena. I ja se bojim za sebe, događa se to mnogim igračima. U devedesetim godinama, kad smo igrali, bilo je dosta dopinga i mi smo ga uzimali. Neki su i pričali o tome što su uzimali i da im stvara probleme", rekao je Baggio.

Cannavaro prima doping uoči finala Kupa UEFA 1999. godine

Nakon te izjave društvenim se mrežama počela širiti snimka kako Fabio Cannavaro pred utakmicu finala UEFA Kupa 1999. prima dozu Neotona, supstance koja transformira masnoću u energiju. Osvajač Zlatne lopte te je godine predvodio talijansku Parmu do 3:0 pobjede nad Marseilleom u finalu Kupa UEFA, a snimka je objavljena 2005. godine.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO.

Svjetska antidopinška agencija je zabranila upotrebu ove supstance, a godinu dana nakon objave snimke Cannavaro je postao svjetski prvak s Italijom kao igrač Juventusa. Nakon toga Mundijala je prešao u Real Madrid, a danas vodi talijanskog drugoligaša Benevento.

Pročitajte više