villarreal - dinamo

Krznar: Tužan sam, ali sutra ću biti ponosan. Petković je nadnaravan

Foto: Screenshot

VILLARREAL je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europa lige pobijedio Dinamo 2:1 i s ukupnih 3:1 se plasirao u polufinale.

Španjolci su poveli golovima Alcacera u 36. i Morena u 43. minuti, a za Dinamo je strijelac bio Mislav Oršić u 74. minuti.

"Nismo uspjeli u našem pokušaju da prođemo dalje. Tužni smo, ali sutra ponosni na ono što smo napravili i na borbu i želju koju smo pokazali. U prvom poluvremenu naš blok nije izdržao. Ideja je bila da do poluvremena dođemo s 0:0 i onda napasti svim snagama. Ostaje žal za drugim primljenim golom. Mislim da bismo i s 1:0 u nastavku imali šanse. Drugi gol nas je malo destabilizirao i demoralizirao. No, dobro smo odigrali drugo poluvrijeme, imali smo šanse. Da je Majer zabio u 55. bilo bi još više nade, ali ne možemo žaliti ni za čime", prvo je što je nakon utakmice na press konferenciji rekao Dinamov trener Damir Krznar.

Njegova momčad se dobro nosila s objektivno jačim Villarrealom. Španjolci su sve riješili u prvom poluvremenu, a Dinamo nije imao u drugom dovoljno vremena, a na trenutke ni sreće da zakomplicira utakmicu.

"Petković je nadnaravan"

"Blok koji smo postavili se kvalitetom Villarreala spustio jako nisko. Dobro su nalazili rupe iza naših leđa i morali smo se spuštati. Čak ni to nije drama, ali mi nemamo strpljenja dugo stajati u bloku. Iz takvog bloka fali trenutaka da odeš u napad, ali tako je to na ovom nivou. Mi smo neke prilike stvorili, ali smo podbacili u obrambenom dijelu", rekao je Krznar.

Od prve minute igrao je Bruno Petković čiji nastup je bio vrlo upitan. No, Dinamov napadač bio je dovoljno spreman za svih 90 minuta, a prekrasnom asistencijom namjestio je gol Oršiću.

"Bruno iznenađuje od dana kad se ozljeda dogodila. Ovo je nadnaravno kako se on brzo vratio nakon takve ozljede. Fenomenalno je trenirao, nismo mogli ignorirati tu njegovu želju i dobro stanje u kojem je bio. U ovakvoj utakmici ako nešto želiš napraviti moraš ga koristiti. Pokazao je da je spreman i odluka je bila razumna", rekao je Krznar.

Dinamova trenera pitali su hoće li momčad ostati na okupu i sljedeće sezone te pokušati ponoviti velike europske rezultate.

"Vjerujem da možemo zadržati momčad na okupu. Prije Eura i Eura U-21 apeliram da Dinamo mora izvršiti glavni zadatak, a to je osvajanje prvenstva. Od igrača ću tražiti da se nametnu kroz prvenstvo i da zaborave na Euro. To je tek za dva mjeseca. Prvi plan je uvijek bio naslov prvaka. Dogurali smo daleko i nadam se da će ova momčad ostati na okupu. Rastemo iz godine u godinu, idemo korak dalje i vjerujemo da možemo ponoviti nešto slično", rekao je Krznar.

Posebno je nahvalio svoje igrače.

"Igrači nemaju pravo misliti da su podbacili. Nisu podbacili nego je protivnik bio bolji. Kad prespavaju, shvatit će da su napraviti velike stvari. Ako ne sutra, onda možda za pola godine, pet godina ili deset. Ja im čestitam", rekao je Krznar, a na Arena Sportu nakon utakmice rekao:

"U svlačionici je muk, ali sutra ćemo održati sastanak, igrači moraju biti svjesni da su odigrali veliku sezonu".

Pročitajte više