HNL

Krznar: Vjerujemo da smo za nijansu bolja momčad od Osijeka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMOV trener Damir Krznar najavio je sutrašnju utakmicu u Osijeku u 30. kolu 1. HNL-a.

Rekao je da je momčad gotovo kompletna za derbi. Nema već dugo ozlijeđenog Moharramija i suspendiranog Burtona, a Gavranović još nije na maksimumu nakon oporavka od ozljede.

"Svaka je utakmica sad važna. Ulazimo u seriju derbija. Prije svega utakmica u Osijeku koja nas čeka sutra. Izuzetno smo motivirani i kompletni. Spremni smo pokazati cijeloj ligi da i dalje ne mislimo ispustiti ulogu lidera i mjesto na tablici", započeo je Krznar.

Komentirao je igru Osijeka.

"Izuzetno su stabilna momčad. Znaju igrati na rezultat, primaju jako malo golova, defenzivno su stabilni, a naprijed imaju killera kakav je Mierez. Vrlo su zasluženo na poziciji na kojoj jesu. Mi vjerujemo da smo za jednu nijansu bolja momčad, ali to moramo potvrditi na terenu. U velikom su zanosu, imaju gard pobjednika, a mi smo navikli na velike utakmice i teške situacije. Dinamo ima pobjednički mentalitet i na njemu gradimo temelj svoje sportske prepotencije da se i dalje sve pita nas", rekao je.

Istaknuo je kako snažan Osijek tjera Dinamo da bude još bolji: "Veseli nas izuzetno dobar Osijek ove godine i što nam stvaraju pritisak iz utakmice u utakmicu jer to i nas tjera na nešto najbolje. Sigurno da će to biti sraz trenutno dva najbolja kluba u Hrvatskoj. Nadam se da će biti i lijepa utakmica bez obzira na važnost i, naravno, našoj pobjedi."

Eventualnom pobjedom Dinamo bi se odvojio na pet bodova prednosti uz utakmicu manje. Ipak, Krznar poziva na oprez.

"Ne očekujemo da će u slučaju da pobijedimo Osijek sve dalje biti lagano. Tu su Hajduk, Rijeka, Gorica i još puno teških utakmica. Morat ćemo biti ozbiljni, studiozni i vrlo raspoloženi do samog kraja", zaključio je.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više