fORMULA 1

Kubica najavio odlazak iz Williamsa: "Razmišljam o drugim prilikama"

Foto: EPA

ROBERT KUBICA objavio je da će na kraju F1 sezone 2019. napustiti Williams, a time vjerojatno i Formulu 1, nakon neočekivanoga povratka nakon osam godina pauze.

Kubica je svoju odluku objavio na medijskoj konferenciji u Singapuru u četvrtak te je dao naslutiti da će trkaću karijeru nastaviti u nekoj drugoj seriji.

George Russell nastavit će voziti za Williams i u drugoj F1 sezoni, a njegovo mjesto vjerojatno će zauzeti F2 vozač Nicholas Latifi.

"Razmišljam o drugim prilikama", rekao je Kubica pa nastavio:

"Kako bih razmotrio prilike, odlučio sam da nakon ove godine više neću nastaviti s Williamsom, što mi otvara mogućnosti u drugim scenarijima. Nakon toga ću vidjeti što je moguće. Uvijek sam govorio da mi je trebalo puno energije da se vratim u F1, puno vremena da se oporavim (op. a. nakon nesreće početkom 2011.)."

Poljak je zahvalio momčadi na velikoj prilici.

"Otkako sam se vratio u F1, htio sam ostati, ali ne po svaku cijenu. Mislim da prije svega moram ponovno uživati u utrkivanju, a ova je sezona bila teška po pitanju performansi. Želio bih zahvaliti momčadi za ovu priliku i vidjet ćemo što će donijeti budućnost."

Kubica je izgubio svih 14 kvalifikacijskih okršaja s mladim F2 prvakom Russellom, ali je u Njemačkoj osvojio jedini Williamsov bod ove sezone nakon diskvalifikacije obje Alfe.

Posljednjih dana povezivalo ga se s mjestom u njemačkom DTM-u nakon što je Audijev Motorsport šef Dieter Gass priznao da je bio na sastanku s Kubičinim menadžmentom. Kubica je u siječnju 2013. testirao Mercedesov DTM automobil.

>> Vijesti iz svijeta F1 donosimo u suradnji s maxf1.net portalom.

Pročitajte više