Kučera: Dao sam sve od sebe, ali Ljubičić mi nije dao šansu

NISAM odigrao savršen meč, ali nije bilo ni potrebno protiv Kučere, tenisača koji "uništava" svaki ritam u igri, no ipak se osjetilo da je duže vremena izvan vrhunskog tenisa, kazao je nakon pobjede nad Karolom Kučerom u finalu Davis Cupa u Bratislavi Ivan Ljubičić.

Nije me puno omela zamjena u zadnji trunutak, to je kao da umjesto Nadala dobijete za protivnika Federer, držim da je vrlo mala razlika između Kučere i Becka, svakako ne takva da bi se trebao drugačije pripremiti. Kučera je nekad bio šesti na svijetu i morao sam biti jako oprezan, rekao je Ljubičić.

Najbolji hrvatski tenisač je podlogu u dvorani ocijenio puno bržom nego što je to izgledalo na treningu, pa bi to moglo odgovarati i Mariju Ančiću.

Nisam servirao baš punom snagom, no "potezao" sam kada je trebalo, kazao je Ljubičić, koji je protiv Kučere imao i servis od 233 kilometra na sat.

Ljubičić je u Sibamac Areni i po deseti put zaredom pobijedio u Davis Cupu i prvi je tenisač kojemu je to uspjelo još od Johna McEnroea koji je 1982. pobijedio 12 zaredom.

Dao sam sve do sebe, ali mi Ljubičić svojim servisom nije dao ni najmanju priliku. U cijelom dvoboju imao sam samo jednu loptu za obrat i kako sam se onda mogao ičemu nadati, kazao je 31-godišnji Kučera, koji je u zadnji trenutak zamijenio Karola Becka, tenisača sa ozljedom koljena, ali i pod ozbiljnom optužbom da je bio pozitivan na doping-testu.

Pročitajte više