EUROPSKE LIGE

Kultni klub La Lige u kaosu: "Zna se koja će dvojica igrača uvijek igrati"

Foto: EPA-EFE

O KRIZI o Valenciji pisali smo danas i jučer, a trenutačno je situacija u kultnom klubu La Lige kaotična. Kontroverzni gazda Peter Lim potjerao je omiljenog trenera Marcelina, što nije dobro sjelo igračima.

Novi trener bit će Albert Celades, koji je povezan s menadžerom Jorgeom Mendesom, zbog kojeg je, između ostalog, Marcelino i morao odstupiti. Nije htio da mu Lim i Mendes kroje momčad nametanjem svojih igrača i sada će Celades, koji nema iskustva u vođenju seniorskih momčadi, pokušati srediti situaciju.

Sve pomno prati i Santiago Canizares, legendarni golman Valencije.

"Celades je izgubio svaki koncept časti i etike", rekao je Canizares za Marcu pa nastavio:

"Celades je netko tko dolazi iz nižih liga i nije imao priliku trenirati klub La Lige. Mislim da on ne zna kamo ide i kako će ga primiti u svlačionici. Čeka ga teška uloga."

Lim je zamjerio Marcelinu što nije pružao dovoljnu minutažu klupskim talentima Ferranu Torresu i Kanu.

"Lim je rekao da je otpustio Marcelina jer nije vjerovao u klupsku školu nogometa. To je apsurdno i nema sportsku vrijednost jer je Marcelino ispunio sve ciljeve koje su mu postavili. Njegovo otpuštanje izaziva ogroman bijes", govori Canizares pa se ponovno dotiče Celadesa:

"On će sada dobiti rastresenu momčad i morat će mu igrati dvojica igrača, Ferran Torres i Kan. Njih dvojica igraju sigurno, uz devetoricu drugih", jasan je Canizares.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više