Finci u problemima uoči uzvrata: Litmanen ozlijeđen, finski avioprijevoznici u štrajku od utorka

DO UTAKMICE 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i Helsinkija ostalo je još samo dva dana. Modri su prije europskog uzvrata protiv Finaca u domaćem prvenstvu svladali Cibaliju 2:0. Još više osmijeha na lice im je izmamio poraz Hajduka, što znači da "modri" već nakon drugog kola imaju tri boda prednosti od glavnog protukandidata za naslov prvaka.

Ovim trenutnim stanjem u domaćem prvenstvu, bez većih ozljeda u kadru, Krunoslav Jurčić okreće se europskim izazovima. Moglo bi se reći da i na tom planu Dinamu "cvjetaju ruže" pošto su u Finskoj ostvarili lijepu prednost pobijedivši Helsinki 2:1. Takav rezultat im nudi miran uzvrat na Maksimiru za dva dana, dok Fincima preostaje samo nada u čudo.

Litmanen propušta uzvrat

Čini se kako će Jari Litmanen propustiti uzvratnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka gdje Helsinki lovi rezultat nakon prošlotjednog poraza od Dinama 2:1.

Zanimljiva se stvar dogodila legendarnom Fincu. Naime, prema finskim medijima Litmanen je trebao propustiti utakmicu s Dinamom zbog lagane ozljede koljena. Poslije jutarnjeg treninga trener Helsinkija, Antti Muurinen, izjavio je kako će vidjeti liječničke nalaze, te će tek onda odlučiti hoće li voditi Litmanena u Zagreb.

Popodne, pak, pojavila se informacija kako Litmanen neće ići u Zagreb, jer ga je na popodnevnom treningu snažno pogodila lopta u glavu, a da stvar bude gora, Finac je prije nekoliko tjedana zaradio lagani potres mozga.

"Lopta me snažno pogodila u glavu, sada se moram pobrinuti i za to", izjavio je nesretni Litmanen za YLE.fi.

Muurinen: Moramo vjerovati, bit će teško, ali ništa nije nemoguće


Momčad Helsinkija, čini se, nikako nema sreće. Uz postojeći problem sa igračkim kadrom Muurinen se mora brinuti hoće li uopće stići do Zagreba. Naime, finski avioprijevoznici najavili su štrajk u utorak, na dan kada Finci trebaju putovati prema Zagrebu. No, unatoč svim problemima, trener Finaca se ne opterećuje time previše.

"Pobjedom u subotu digli smo raspoloženje u momčadi. Bili su izrazito raspoloženi i mislim da su svi psihički spremni za utakmicu u srijedu", izjavio je Muurinen za službenu stranicu kluba.

"Za nas je situacija jako teška, ali nije nemoguća. Moramo samo vjerovati jer je mogućnost iznenađenja uvijek prisutna", zaključio je.

Kuna po kuna - Maksimir rasprodan i za Fince



Iako je na utakmici protiv Cibalije na tribinama bilo oko tisuću gledatelja, nakon kiše osamsto, čini se kako će u srijedu situacija biti drugačija.

Za Dinamovu utakmicu protiv Helsinkija nije ostala niti jedna ulaznica za kupiti, a kako i bi kada je Dinamov menadžment ponovio dobitnu formulu za Neftchi i pustio u prodaju ulaznice po izuzetno atraktivnoj cijeni- jednoj kuni.

Naravno, zapadna tribina oduvijek je bila skuplja, pa će tako Sammirove driblinge i Ibanezove slobodne udarce pratiti gledatelji koji su se odrekli deset kuna.

Pročitajte više