Kup APA: Dinamo protiv Crvene Zvezde, Hajduk protiv Partizana

BUDUĆI da klubovi srednje i jugoistočne Europe uglavnom iz europskih klupskih natjecanja ispadaju u ranoj fazi, SN ponovno je aktivirao ideju koju smo inicirali prije dvije godine.

Vijesti.net je prije dvije godine pokrenuo temu u kojoj smo kombinirali . Naša tema podigla je dosta prašine u Hrvatskoj i izvan nje, tako da je s dosta interesa o njoj .

Alpe-Panon-Adria

Sportske novosti natjecanje nazivaju Kup APA (naši predlozi nazivali su se ADA - Alpe Dunav Adria). Novo natjecanje trebalo bi klubovima koji su ispali iz Kupa UEFA-e popunili proljetni kalendar.

Ligu prvaka davno smo zaboravili, a jedini klub iz područja srednje i jugoistočne Europe koji će u proljeće igrati u Kupu UEFA je praška Slavija, a svi ostali igrat će samo domaća prvenstva.

Kup APA uz zanimljivije susrete, donosio bi i prijeko potrebne novce klubovima, a igrao bi se od sredine veljače do kraja svibnja.

Nastupilo bi 16 najboljih klubova koji su ispali iz Kupa UEFA-e ili koji su prvaci svoje države a nisu nastupili u euro-kupovima, ali imaju dobar koeficijent.

Ti klubovi formirali bi 4 skupine. Nakon razigravanja u skupinama, najboljih osam igralo bi na ispadanje, zatim polufinale i finale.

Da Kup APA započinje ove sezone, odnosno druge godine u konkurenciji bi bila 22 kluba:

Austrija: Austria Beč, Rapid Beč, Sturm, GAK Graz, Salzburg
BiH: Željezničar
Češka: Sparta Prag, Slovan Liberec, Banik Ostrava
Hrvatska: Dinamo, Hajduk, Varteks, Zagreb
Jugoslavija: Partizan, Crvena Zvezda
Mađarska: Ferencvaros, MTK, Ujpest
Slovačka: Slovan Bratislava, Inter Bratislava, Trnava
Slovenija: Olimpija

Po rejtingu bi se odlučilo kojih 16 će činiti skupine, a od tih 16 također po rejtingu odlučilo bi se koji će biti nositelji.

U istu skupinu ne bi mogli ući 2 kluba iz iste zemlje.

Pročitajte više