Kup UEFA: Dinamo u gostima kod Dnjipra, Hajduk dočekuje Romu

DVA HRVATSKA kluba danas igraju uzvratne susrete 2. kola Kupa UEFA. Dinamo gostuje u Ukrajini kod Dnjipra, a u Splitu vlada euforija zbog gostovanja Rome na Poljudu.

Jurčević s jednim napadačem

Danas u 17 sati na stadionu u Dnjipropetrovsku zagrebački Dinamo igra uzvratni susret 2. kola Kupa UEFA u kojem će pokušati anulirati prednost domaćina 2:0 iz prve utakmice.

U prvoj utakmici Dinamo je prikazao vrlo lošu igru i Ukrajinci su zasluženo došli do pobjede. Veliki korak učinili su neutraliziranjem Nike Kranjčara koji je izgledao izgubljeno. Tijekom cijelog susreta Dnjipro je imao inicijativu koju je u tek nekoliko navrata prepustio Zagrepčanima koji je nisu znali iskoristiti. Dinamo je od većeg poraza spasio vratar Turina s nekoliko dobrih obrana.

S obzirom na nedjeljni poraz u Osijeku, u Dinamu raspoloženje nije sjajno, a trener Jurčević najavio je velike promjene u momčadi. Čak pola udarne postave iz Osijeka danas će biti na klupi.

Zabrinjava činjenica da će Jurčević od početka u igru staviti samo jednog napadača a trebaju mu najmanje dva gola kako bi dobio šansu za nastavak natjecanja. Prema najavama taj bi napadač trebao biti Bartolović koji se tek nedavno vratio u momčad.

Iza Bartolovića trebali bi igrati Kranjčar i Štrok, a postoji mogućnost da se Niko Kranjčar pridruži Bartoloviću u napadu. Na desnom boku bit će standardni Mihael Mikić, a iznenađenje je na lijevom bou gdje će najvjerojatnije igrati Mario Jurić.

U sredini će se Agiću pridružiti Poldrugač, a posljednju liniju Dinama činit će Mijatović, Cesar i Sedloski. Na vratima Dinama bit će Marko Šarlija.

Pitanje je kako će Dinamova formacija 3-4-3 s dva vrlo ofenzivna bočna igrača parirati čvrstoj veznoj liniji Dnjipra koji će u sredini imati Kostyšin, Myhajlenka, i Maksymjuka. Posljednji je bio strijelac drugog pogotka na utakmici u Zagrebu.

Vjerojatni sastav Dnjipra: Kusilij, Hrycaj, Rusol, Matjuhin, Kostyšin, Myhajlenko, Nazarenko, Maksymjuk, Rykun, Rotanj, Venhlinskyj

Vjerojatni sastav Dinama: Šarlija, Sedloski, Mijatović, Cesar, Poldrugač, Agić, Mikić, Jurić, Štrok (Mujčin?), Bartolović

Hajduk traži senzaciju, Roma bez Tottija

Na Poljudu večeras s početkom u 20.45 sati gostuje talijanski gigant Roma, koja je u prvoj utakmici 2. kola Kupa UEFA pobijedila Hajduk 1:0.

U prvoj utakmici Splićani su se držali do 92. minute kada je Antonio Cassana usred Hajdukova kaznenog prostora driblingom nadmudrio Matu Neretljaka i preciznim udarcem svladao tada vrlo dobrog Runju.

Hajduk se u Rimu branio i orijentirao na protunapade, no jedini napadač u redovima Hajduka Krpan nije uspio zatresti mrežu domaćina.

Kakvu će danas momčad izvesti, Vulić nije želio reći, no za pretpostavljati je da neće srljati već da će pokušati čvrsto držati sredinu terena i obranu, te iznenaditi iz kontranapada. Trener Rome Fabio Capello nije želio puno govoriti o utakmici.

"Došli smo odigrati što bolje i naravno otići u treće kolo," izjavio je trener talijanske momčadi. Niti on nije želi otkriti svoju momčad.

Najvjerojatnije neće biti strijelca iz prve utakmice Cassana koji je na posljednjem treningu izdržao samo 20-ak minuta na terenu. Sigurno neće biti ni najboljeg Rominog igrača Francesca Tottija.

Prema nekim najavama i informacijama bliskim Bijelima, Vulić će pokušati čuvati nulu do 70.-75. minute a tada će jurnuti po pogodak.

Vjerojatni sastav Hajduka: Runje, Vejić, Rukavina, Neretljak, Miladin, Andrić, Računic, Đolonga, Bule, Blatnjak, Krpan

Vjerojatni sastav Rome: Zotti, Dellas, Samuel, Panucci, Mancicni, Tommasi, Emerson, Lima, D´Agostino, Montella, Carew

Pročitajte više