Kup Uefa: HSV pobijedio, Bayer prošao

U NJEMAČKOM derbiju osmine finala Kupe Uefe, Bayer je ukupni pobjednik, iako je HSV u Hamburgu pobijedio sa 3:2 u uzvratnoj utakmici.

>Zenit izbacio Marseille iz Kupa Uefa!

Sjajan dvoboj odigrali su HSV i Bayer. Domaćin je fenomenalnom borbenošću dva puta uspio nadoknaditi vodstvo Bayera, na kraju ga i prestići, ali u četvrtfinale ipak ide Bayer zahvaljujući pobjedi u Leverkusenu 1:0.

Već u prvih 10 minuta gledatelji u Hamburgu vidjeli su tri propuštene prilike. Prvu su imali gosti. Kießling je odlično proigrao Gekasa, čiji je udarac iz blizine Frank Rost uspio zaustaviti. Nešto kasnije, Guerrero je izbjegao zaleđe i krenuo prema Adleru koji je obranio njegov udarac iz odlične pozicije. Lopta se odbila do Olića, ali na desnu nogu hrvatskog reprezentativca, koji je bio neprecizan. Ipak, najbolju priliku na početku imao je Rafael Van der Vaart u 10. minuti. Ušao je s loptom u šesnaesterac i malo iskosa s lijeve strane šutirao lijevom nogom malo pored vratnice.

Gosti su poveli u 19. minuti. Slobodni udarac sa 23 metara s lijeve strane izveo je Barnetta, koji je uputio oštru loptu u kazneni prostor domaćina. Sergej Barbarez, koji je šest godina igrao u HSV-u, tek je malo promijenio smjer lopte koja je odsjela u mreži Franka Rosta.

Olić solidan

Nakon toga, HSV je svim silama navalio na gol gostiju. Ivica Olić imao je dva pokušaja, jedan vrlo dobar iz jako teške pozicije koji je Adler jedva izbio u korner, a najbolju priliku za poravnanje u prvom poluvremenu propustio je Van der Vaart u 42. minuti. Opet je na visini zadatka bio Bayerov vratar Rene Adler.

Nakon vrlo dobrog prvog, uslijedilo je odlično i dramatično drugo poluvrijeme. Veću u 53. minuti, Trochowski je vrlo lijepim pogotkom, s otprilike 25 metara udaljenosti, izjednačio na 1:1. Međutim, samo dvije minute kasnije su gosti opet poveli, kada je Gekas poentirao iz jednog kontranapada.

Domaćin se niti tada nije predavao, iako su mu, u tom trenutku, za prolaz trebala tri gola. Uspjeli su postići dva, dovoljna za pobjedu 3:2, ali ne i treći, koji bi im donio i prolaz u četvrtfinale. Na 2:2 izjednačio je Peruanac Guerrero u 65. minuti udarcem desnom nogom nakon centaršuta Dernela, a upravo je peruanski reprezentativac bio najzaslužniji i za treći pogodak HSV-a. Guerrero je, naime, povukao napad po desnoj strani, dvostrukim lažnjakom iz igre izbacio svog čuvara, a potom idealno poslužio Van der Vaarta koji je samo podmetnuo nogu i gurnuo loptu u gol.

Iako je postigao jedan pogodak, Van der Vaart je u ovoj utakmici podbacio, promašio nekoliko izglednih prilika, i domaćinu je nedostajao njegov uobičajeni doprinos za rezultat koji bi ih pogurao među 8 najboljih.

Ivica Olić igrao je solidno do 76. minute, kada je umjesto njega u igru ušao Sidney Sam.

Kup Uefe, osmina finala, uzvratna utakmica:

HSV - Bayer 3:2 ( Trochowski 53, Guerrero 65, Van der Vaart 81 / Barbarez 19, Gekas 55 / prva utakmica 0-1)

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više