LIGE PETICE

Kupio je tri auta u jednom danu i kasnio na sve treninge: "Ja sam idiot"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON godina lutanja po Europi, ganski reprezentativac Kevin-Prince Boateng ovog ljeta se skrasio u Fiorentini, svojem 11. klubu u karijeri.

Vječni talent, koji nikad do kraja nije iskoristio svoj potencija, dao je veliki intervju za La Repubblicu u internacionalnoj pauzi i govorio je o svojim počecima, pogreškama i o stvarima koje su ga mučile dok je bio mlad i perspektivan igrač.

Kao klinac je igrao nogomet u Herthi da bi 2007. kao 20-godišnjak otišao u Tottenham za osam milijuna eura. U Londonu se nije snašao, seljakao se po posudbama, a u slobodno vrijeme trošio novac.

"Moj najveći problem je bio što nogomet nisam tretirao kao svoj posao. Bio sam potpuni idiot. Imao sam talent, ali nisam imao radne navike. Trenirao bih minimalno koliko treba da ostanem u kakvoj-takvoj formi. Uvijek bih kasnio na treninge i uvijek prvi odlazio. Imao sam hrpu novaca i živio sam kao kralj. Nikad nisam išao u teretanu, a to se kasnije u karijeri osjetilo", prisjetio se Boateng.

"Nisam igrao, imao sam obiteljskih problema i bio sam sve dalje od momčadi. Sreću sam tražio u materijalnim stvarima, ali novac ti ne može kupiti sreću. Novi auto te veseli tjedan dana. Jednom kad sam bio u Tottenhamu sam u jednom danu kupio tri auta, Lamborghini, Cadillac i Hummer. Po jedan za svaki tjedan da budem sretan tri tjedna", rekao je Ganac.

Kad je došao u Milan, osjetio je ono zbog čega brojni tamnoputi nogometaši ne žele doći u Italiju. Na prijateljskoj utakmici protiv Pro Patrije 2013. godine protivnički navijači su ga vulgarno vrijeđali na rasističkoj osnovi.

"U isto vrijeme je netko premlatio trogodišnje dijete u Cosenzi jer je bio crnac. To me najviše zaboljelo. Rasistička skandiranja na stadionima podsjećaju nas na činjenicu da su naši djedovi bili robovi. No oni koji to viču nisu samo rasisti, nego ignoriraju stvarnost, a ignorancija je jako opasna. Mislim da bi se u škole morao uvesti sat tolerancije i integracije jer moramo djecu učiti da su svi ljudi isti. Oni su naša budućnost", zaključio je Boateng.

Pročitajte više