Kuranyi prelazi u moskovski Dinamo

PREMA pisanju njemačkog dnevnika Die Welta, bivši 28-godišnji njemački nogometni reprezentativac Kevin Kuranyi sljedeće će sezone dres Schalkea zamijeniti onim moskovskog Dinama.

Kuranyiju aktualni ugovor sa Schalkeom istječe krajem lipnja, a do produljenja suradnje s klubom čije boje brani od 2005. godine, čini se, neće doći te će mu Dinamo iz Moskve biti treći profesionalni klub u karijeri (nakon Stuttgarta i Schalkea).

Kuranyi je navodno na stolu imao ponude uglednih europskih klubova poput Fenerbahçea, Bešiktaša i Manchester Cityja, ali se opredijelio za odlazak u Rusiju.

Ove je sezone Kuranyi zabio 18 golova u 33 odigrane bundesligaške utakmice te završio kao peti strijelac lige. Za njemačku je reprezentaciju ukupno Kuranyi zabio 19 golova u 52 odigrane utakmice, a izbornik Elfa Joachim Löw izostavio ga je s proširenog popisa igrača za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Posljednju je utakmicu za njemačku reprezentaciju odigrao u rujnu 2008. godine, a u studenom iste godine je nakon kvalifikacijske utakmice za SP s Rusijom, za koju nije konkurirao, nakon odgledanog prvog poluvremena na tribinama napustio stadion, zbog čega ga je Löw izbacio iz reprezentacije.

Pročitajte više