Kustić: Nogometni svijet je impresioniran Hrvatskom

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U KIGALIJU je održan 73. Kongres FIFA-e, na kojem je sudjelovala i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem. Glavna točka programa bili su izbori za predsjednika FIFA-e za razdoblje do 2027., na kojima je aklamacijom nacionalnih saveza jedini kandidat Gianni Infantino dobio novi mandat.

"Smatram da je odličan potez FIFA-e održati Kongres u Ruandi, jednoj od slabije razvijenih zemalja svijeta. Odgovornost je FIFA-e razvijati nogomet i brinuti o svim zemljama članicama, a posebno onima siromašnijima. Bilo je lijepo vidjeti kako su sredstva iz Forward programa iskorištena za razvoj nogometa, posebno infrastrukture u Ruandi", rekao je Kustić i dodao: 

"Zato nas raduje što se povećavaju sredstva za program Forward, koji je i HNS odlično koristio proteklih godina za brojne razvojne programe, od turnira mlađih uzrasta do ulaganja u ženski nogomet."

Kustić: HNS uživa visok ugled u UEFA-i i FIFA-i

Uz sudjelovanje na Kongresu, hrvatska delegacija je sudjelovala i na sastanku UEFA-e, a boravak u Kigaliju iskorišten je i za nekoliko sastanaka s predsjednicima drugih nacionalnih saveza, o čemu je Kustić rekao:

"Bez kurtoazije, na svakom koraku osjećamo da je nogometni svijet impresioniran našim postignućima i medaljama na svjetskim prvenstvima, ali prije svega kontinuitetom uspjeha jer on potvrđuje da se radi o sustavnom radu, a ne pojedinačnom bljesku. Boravak u Kigaliju potvrdio nam je da HNS uživa visok ugled među savezima članicama UEFA-e i FIFA-e, a te kvalitetne odnose nastavit ćemo razvijati u budućnosti."













 

Pročitajte više