Kustić: Šuker će razgovarati s Dalićem

Foto: Robert Anić/PIXSELL

HRVATSKI nogometni reprezentativci, kao i izbornik Zlatko Dalić, na zasluženom su odmoru nakon osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu. Fešte su odrađene, narod se trijezni od slavlja, a u Hrvatskom nogometnom savezu planiraju kako potrošiti silne milijune koje će dobiti od FIFA-e za povijesni uspjeh.

Savez će dobiti oko 24 milijuna eura, koje će podijeliti s igračima i stručnim stožerom, a jedno od glavnih pitanja je koliko će novca uložiti u infrastrukturu koja je u katastrofalnom stanju.

"Sigurno da HNS ima plan i program, imamo sredstva, dobit ćemo bonus zbog drugog mjesta na SP-u, i interesira me da se dio sredstava uloži u infrastrukturu i bazu. Moramo to urediti pa će biti više Modrića i Lovrena", rekao je Marijan Kustić, jedan od važnijih ljudi u Savezu i šef HNS-a za infrastrukturu.

Kao član Izvršnog odbora otkrio je i koja je budućnost Zlatka Dalića, koji nije želio reći ostaje li na klupi.

"Dalić ima valjani ugovor do 2020. godine. On je izbornik. Siguran sam da će Šuker s njim sjesti i razgovarati", rekao je.

Dalić je na SP-u bio jedan od najslabije plaćenih izbornika. Sprema li mu HNS povećanje plaće?

"Predsjednik će razgovarati, a konačnu odluku donosi IO. Moram reći da Dalić ima podršku i Šukera i IO-a."

Izgradnja novog stadiona još je jedno od pitanja koje se aktualiziralo plasmanom Hrvatske u finale. Novi stadion zazivaju i Dalić, i HNS, pa i hrvatski premijer, ali javnost je podijeljena poučena iskustvom rukometnih dvorana i maksimirske rupe bez dna.

"Svakako nam treba stadion. Mi smo i prije zagovarali izgradnju, ali sad je ovo veliki poticaj."

Na kraju je još jednom komentirao odnos Dalića i šefa Saveza Davora Šukera.

"Ovaj rezultat nije slučajan. To je dugoročan rad. Unazad nekoliko mjeseci, kad je Dalić bio izabran, bilo je onih koji nisu vjerovali, a cijeli IO mu je dao podršku i pokazao se kao pravi potez", rekao je Kustić.

Pročitajte više