REPREZENTACIJA u SPLITU

Kustić: Šuker je poslovno odsutan, ali naša delegacija će biti jaka

Foto: Robert Anic/PIXSELL

OPĆEPOZNATO je da Hajduk ne želi sjesti za isti stol s Davorom Šukerom, a zna se i da fiktivni predsjednik HNS-a nema interesa za domaće teme i nacionalnu ligu.

Zato nam je aktualni šef HNS-a Marijan Kustić mogao samo potvrditi da Šuker neće nazočiti sastanku na Poljudu u ponedjeljak, kada bi predstavnici Grada Splita, HNS-a i Hajduka za sat vremena trebali riješiti probleme koji traju 15 godina i dovući reprezentaciju Hrvatske u Split.

"Davor je poslovno odsutan, ali naša delegacija bit će jaka i jedva čekamo sastanak", kazao nam je Kustić, HDZ-ov saborski zastupnik, direktor HNS-a i Plenkovićev čovjek za specijalne zadatke u poput Splita i Like.

Hajduk će na stranačkom sastanku na Poljudu u ponedjeljak biti - gost, a za ovu prigodu naglašava se i kako je stadion u vlasništvu većinskog vlasnika Hajduka, Grada Splita.

Nakon što je HDZ-ov gradonačelnik Opara objavio da Split želi gledati svoju reprezentaciju na Poljudu, jasno je da će Hajduk u političkoj akciji povratka reprezentacije u Split nastojati zadržati status promatrača. To bi možda i imalo smisla da se Hajduk nije službeno kandidirao za domaćinstvo utakmice s Mađarima u studenom.

>> Hajduk: Pozvani smo na sastanak na Poljudu, tema je reprezentacija

Hajduk ne odustaje od svojih stavova

Sastanak je potvrdio i HNK Hajduk službenim priopćenjem u kojem kažu da su "pozvani na Poljud na sastanak". Naglasili su da svoj stav neće mijenjati ako odnos na relaciji Split - HNS ne doživi korjenite promjene.

"Klub je spreman aktivno sudjelovati na sastanku u ponedjeljak na Poljudu isključivo s ciljem razgovora o prvim koracima prema transparentnijim i poštenijim odnosima prema svim klubovima, s ciljem otklanjanja godinama gomilanih problema. Tek kad se te promjene počnu događati, odnosno kad se uvjerimo da čelnici HNS-a konačno s riječi prelaze na konkretna djela, HNK Hajduk je spreman preuzeti aktivnu ulogu u procesu organizacije odigravanja neke od sljedećih utakmica naše reprezentacije", poručili su iz Hajduka.

HNS već kasni s dogovaranjem domaćinstva, UEFA produljila rok

HNS već kasni s dogovaranjem domaćinstva. Prema pravilnicima UEFA-e, utakmica bi trebala biti dogovorena 120 dana prije odigravanja, a taj rok probijen je 6. lipnja. Nakon toga je UEFA dala HNS-u još dva tjedna u kojima je trebao riješiti problem, ali i taj rok je probijen 20. lipnja, a nije poznato kako će to sve utjecati na dodjelu domaćinstva.

Dopuštenje Hajduka HNS ne treba jer o svemu odlučuje Grad Split s obzirom na to da je Poljud gradski stadion. S druge strane, u slučaju da do kompromisa i dogovora ne dođe, najvjerojatniji domaćin bit će Rijeka, odnosno njen stadion na Rujevici.

Hoće li ovaj dogovor promijeniti odnos na relaciji Split - HNS?

Potencijalni dogovor donio bi veliku promjenu u odnosima Splita i HNS-a. Radi se tu, naravno, o političkom rješavanju problema jer jasno je da iza dovođenja reprezentacije u Split ne stoji naročita volja Hajduka i dijela njegovih navijača.

No, Opara i Kustić, činovnici HDZ-a, dobili su jasan zadatak koji je sve bliže rješenju. S druge strane, takav "deal' sigurno će izazvati žestok otpor navijača koji se nakon godina borbe protiv HNS-a i Zdravka Mamića trebaju zadovoljiti isprikom ljudi koje je on doveo.

Pročitajte više