REPREZENTACIJA u SPLITU

Hajduk: Pozvani smo na sastanak na Poljudu, tema je reprezentacija

Hajduk: Pozvani smo na sastanak na Poljudu, tema je reprezentacija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez, Grad Split i Hajduk u ponedjeljak će u Splitu održati sastanak. Tema je domaćinstvo utakmice između Hrvatske i Mađarske.

Potvrdio je to i HNK Hajduk službenim priopćenjem u kojem kažu da su "pozvani na Poljud na sastanak". Naglasili su da svoj stav neće mijenjati ako odnos na relaciji Split - HNS ne doživi korjenite promjene.

"Klub je spreman aktivno sudjelovati na sastanku u ponedjeljak na Poljudu isključivo s ciljem razgovora o prvim koracima prema transparentnijim i poštenijim odnosima prema svim klubovima, s ciljem otklanjanja godinama gomilanih problema. Tek kad se te promjene počnu događati, odnosno kad se uvjerimo da čelnici HNS-a konačno s riječi prelaze na konkretna djela, HNK Hajduk je spreman preuzeti aktivnu ulogu u procesu organizacije odigravanja neke od sljedećih utakmica naše reprezentacije", poručili su iz Hajduka.

Utakmica bi se trebala igrati na Poljudu 10. listopada. Grad Split ju je prihvatio uz zahtjev da se HNS ispriča za 20 godina ignoriranja Splita. Samo dva puta u 20 godina Hrvatska je igrala u Splitu, a jednom bez navijača. Na sastanku će se pričati i o Hajdukovim zahtjevima upućenim Savezu.

Kustić će predstavljati HNS jer Hajduk ne priznaje Šukera

Na sastanku će se u ime Saveza pojaviti šef HNS-a Marijan Kustić, a još nije jasno kako će se prema cijeloj situaciji postaviti fiktivni predsjednik Šuker koji je odsutan iz javnosti otkako su mu smanjene ovlasti u HNS-u.

Što se tiče dijela razgovora koji se odnosi na Hajdukove zahtjeve, za njega Šuker nije ni važan jer Hajduk ionako s njime dosad nije htio sjesti za stol zato što ga ne smatra legitimnim predsjednikom HNS-a.

HNS već kasni s dogovaranjem domaćinstva, UEFA produljila rok

HNS već kasni s dogovaranjem domaćinstva, prema pravilnicima UEFA-e, utakmica bi trebala biti dogovorena 120 dana prije odigravanja, a taj rok probijen je 6. lipnja. Nakon toga je UEFA dala HNS-u još dva tjedna u kojima je trebao riješiti problem, ali i taj rok je probijen 20. lipnja, a nije poznato kako će to sve utjecati na dodjelu domaćinstva.

Dopuštenje Hajduka HNS ne treba jer o svemu odlučuje Grad Split s obzirom na to da je Poljud gradski stadion. S druge strane, u slučaju da do kompromisa i dogovora ne dođe, najvjerojatniji domaćin bit će Rijeka, odnosno njen stadion na Rujevici.

Hoće li ovaj dogovor promijeniti odnos na relaciji Split - HNS?

Potencijalni dogovor donio bi veliku promjenu u odnosima Splita i HNS-a. Radi se tu, naravno, o političkom rješavanju problema jer jasno je da iza dovođenja reprezentacije u Split ne stoji naročita volja Hajduka i dijela njegovih navijača.

No, Opara i Kustić, činovnici HDZ-a, dobili su jasan zadatak koji je sve bliže rješenju. S druge strane, takav "deal' sigurno će izazvati žestok otpor navijača koji se nakon godina borbe protiv HNS-a i Zdravka Mamića trebaju zadovoljiti isprikom ljudi koje je on doveo.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara