Kuže: Bit ćemo bolji nego prošle sezone

JOSIP KUŽE tvrdi kako će njegova momčad sljedeće sezone biti bolja nego prošle te se nada kako bi se "Modri" mogli još pojačati. Dinamo u nedjelju započinje drugi dio priprema, odlaze u Švicarsku gdje će svaki drugi dan igrati jake utakmice s Baselom, Auxerreom, Yverdonom, Šahtjarom i Sochauxom.

Iz Švicarske se vraćamo sa definiranom igrom

"U Švicarsku idemo definirati igru, uskladiti detalje te kroz utakmice formirati ekipu. Imamo izuzetno značajna pojačanja s kojima kroz taktičke pripreme trebamo objasniti zahtjeve naše igre. Vjerujem kako ćemo se iz Švicarske vratiti s definiranom igrom nakon jakih utakmica te da ćemo biti spremni za domaća natjecanja i Europu." - obratio se Kuže novinarima dan uoči polaska na put prema Švicarskoj.

Strateg "Modrih" je upozorio na dva načina igre koje želi usavršiti. Prva je ofenzivna formacija, koju bi koristili u domaćem prvenstvu i Europi (ako će morati "ganjati" rezultat), a drugi je čvrsta defanziva.

"Tako ćemo igrati s jakim momčadima. Kada će igra biti na našoj polovici pokušat ćemo brzim otvaranjima doći do gola. Veliki sam optimist i mislim kako ćemo biti bolji nego prošle sezone." - najavio je Kuže.

Već dugo nisam vidio tako dobrog Da Silvu

Za Luku Modrića, koji nije imao odmora nakon Svjetskog prvenstva, Kuže tvrdi kako je svjestan da je jedan od ključnih "kotačića Dinamovog stroja".

"Više se radi o psihološkom umoru, no on pokazuje želju da bude u ekipi, da funkcionira zajedno s njom. Shvaća kako je izuzetno bitan igrač." - tvrdi Kuže o svom jedinom reprezentativcu koji je igrao na SP-u (izuzmemo li Bošnjaka u Genku i Buljata na tribinama).

Nepozivanje Da Silve u reprezentaciju, kako njegov trener tvrdi, nije ostavilo dubljeg traga, dapače.

"Nisam mislio da će biti tako dobro raspoložen. Moram priznati kako već godinu dana nisam vidio da tako dobro radi." - presretan je sa svojim napadačem Kuže.

No, osim Eduarda, trener je "počastio" i Andersona Costu te kapetana Mamića.

"Ambiciozan je, puno radi. Čak je došao fizički spreman, figura mu je mnogo bolja nego prije šest mjeseci." - naveo je Kuže.

"Zoki je možda i naša najvažnija figura, protiv Basela vjerojatno još neće moći igrati, ali na njega računam za posljednje dvije utakmice, protiv Šahtjara i Sochauxa."  - kazao je Kuže o svom kapetanu, te dodao kako su ozdravili i Chago i Šarlija.

Taktiku ne mijenjamo, samo usavršavamo

Na posudbu će možda još otići Lovren, no Kuže bi volio dobiti još koje pojačanje, ali samo u pravom smislu te riječi.

"Mislim kako 20 igrača (i tri vratara op.a) neće biti dovoljno za tako velik broj utakmica. Moguće je da netko dođe na probu u Švicarsku, no više ne lutamo i ne sakupljamo igrače, već znamo što želimo." - upozorio je trener Dinama.

Kuže će uživo, u Albaniji i Litvi, gledati oba susreta između Elbasanija i Ekranasa, potencijalnih protivnika u pretkolu Lige prvaka; prvi se igra 11. srpnja od 17.30 sati.

Dinamov strateg ne namjerava mijenjati formaciju u kojoj su dosad igrali (varijacije između 4-4-2 i 4-3-3), a pravo stanje stvari imat ćemo prilike vidjeti u Superkupu koji na Maksimiru igraju 19. srpnja protiv Rijeke.

Raspored Dinamovih priprema u Švicarskoj:

2. srpnja - Odlazak u Švicarsku autobusom, do Charmeya, boravak u hotelu Cailler.
4. srpnja - Solothurn: FC Basel - NK Dinamo, 18.30h
6. srpnja - Renens: AJ Auxerre - NK Dinamo, 19.30h
8. srpnja - Yverdon: Yverdon Sport FC - NK Dinamo, 18.00h
10. srpnja - Renens: FC Šahtjar - NK Dinamo, 19.30h
12. srpnja - Pontarlier (FRA): FC Sochaux - NK Dinamo, 19.00h
13. srpnja - povratak u Zagreb

Srđan Hebar

Pročitajte više