Kuže: Danas ćemo vidjeti koliko vrijedimo

TRENER Dinama Josip Kuže smatra da Cibalija nije močad za podcjenjivanje i da Modre ne čeka lagan posao, ali se nada da će ga uspješno obaviti. Kuže je od igrača zatražio da što brže zatresu mrežu vinkovačke momčadi.

“Došlo je do onoga za što smo se pet tjedana marljivo pripremali. Ova utakmica pokazat će jesmo li dobro radili. Ja mislim da jesmo, to su potvrdile i pripremne utakmice, no prvenstvo će dati prave odgovore” - kazao je Kuže za Sportske novosti pred prvu Dinamovu utakmicu u sezoni.

Smatra da je prva utakmica jako bitna te da se u nju treba ući s punom energijom. Kuže ističe da je momčad svjesna svoje kvalitete, ali i činjenice da se pobjeda stvara u glavi.

“Tražit ću organiziranu igru s jasnom idejom kako biti uspješan. Nadam se da ćemo se u Vinkovcima pokazati u pravom svjetlu, a očekujemo i veliki broj naših navijača” - kazao je trener Dinama.

Njegova momčad, kako kaže, ne može igrati drugačije nego napadački, te treba izbijeći sve slučajnosti i rizike te pokušati što prije postići pogodak.

Govoreći o današnjem protivniku, Kuže naglašava da se radi o momčadi koju treba respektirati i koja je apsolutno zaslužila povratak u Prvu ligu. Procjenjuje da Cibalija nije za podcjenjivanje, te da zagrebačku momčad ne čeka lagan posao, ali se nada da će Modri biti uspješni.

Trener Cibalije Antun Andričević očekuje veliku pomoć s tribina i nije impresioniran snagom Dinama.

“Bez obzira na njihove besprijekorne rezultate u pripremama, nisam impresioniran. Preiskusna smo momčad da bi nas sputalo Dinamovo ime, a na terenu ćemo biti jedanaest protiv jedanaest”- siguran je Andričević.

Napominje da je Chago u prvoj postavi Dinama, kojeg Vinkovčani dobro znaju od prošle godine kada nije dobro igrao u Metalcu, pa mu to pokazuje trenutačnu formu Modrih.

Pročitajte više