Kuže: Grgurovića želim, Tomića ne dam!

U MODRIM prostorijama, uoči početka priprema, nestrpljivi su i samouvjereni. Razloga im, u svakom slučaju, ne nedostaje; Costa Anderson prošao je liječnički pregled, prvo okupljanje već je danas u 15 sati, a pripreme su organizirane točno po ukusu Josipa Kužea. U subotu se kreće prema Španjolskoj, gdje će Dinamovci odigrati četiri utakmice, a nakon povratka, zakazanog za 29., putuje se prema Turskoj.

Od ptičje gripe, tvrdi Kuže, ne zaziru, alternativa će se već pronaći, ukoliko ostali klubovi otkažu svoj dolazak. No, od ptičje gripe svakako je zanimljiviji prijelazni rok, bolje rečeno, pojačanja koja su sletjela u Maksimir.

"Mogu reći da sam zadovoljan obavljenim poslom. Osim Ognjena Vukojevića, koji se iskazao igrama za mladu reprezentaciju i koji osim radne discipline posjeduje i sjajne motoričke sposobnosti, stigao je i Anderson. Njegovim dolaskom ostvarena je naša velika želja, radi se o kvalitetnom igraču, u što smo se uvjerili gledajući kazete, ali su nam isto sugerirali ljudi kojima vjerujemo." - kazao je Kuže.

No, čelnici na tome, čini se, neće stati. Rastvorili su novčanike i namjeravaju dovesti još nekoliko igrača u cilju stvaranja europske momčadi.

"Dovest ćemo još neka pojačanja, no ne žuri nam se. Nije tajna, treba nam ofenzivni lijevi, koji može igrati na poziciji stopera. Iako, s ovim kadrom, prvo mjesto u HNL-u trebalo bi biti sigurno, i to je i dalje naš osnovni cilj. Dugoročni cilj svakako je Liga prvaka, ne znam dokle bi ambicije još trebale ići. Što još trebam apostrofirati, možda osvajanje Lige prvaka." - našalio se trener Modrih.

Entuzijazam se osjetio već uoči prvog treninga, a Kuže ističe brojke kao podlogu za sve daljnje akcije.

"Mislim da smo u prvom dijelu sezone napravili dobar posao, no ono najbitnije počinje danas. Skupili smo dovoljno iskustva, sada nam ostaje da radimo na podizanju igrača i igre." - poručio je Kuže.

Zanimalo nas je što će biti s navodnom trampom Grgurović - Tomić, za koju su nam čelnici Hajduka u nedavnom razgovoru kazali da pije vodu.

"O tome će ipak više znati moji u klubu. O Grguroviću imam pozitivno mišljenje, no od Tomića se ne želim rastati. Dakle, sve je jednostavno, Grgurovića želim, Tomića ne dam. Na posudbu mogu ići samo Kardum i Talijanac, Pandeva smo dali u naše juniore, Zahora će ostati gdje jest. Nije nam prioritet da damo igrače na posudbu, već da im omogućimo što kvalitetniji razvoj. Mitu je, koliko znam, odustao od potpisivanja ugovora s Dresdenom, iako sam mu sugerirao da ode. Čak sam i telefonski razgovorao s novim trenerom, starog sam jako dobro poznavao, pa nas je povezao. Što se dalje događalo, zaista mi nije poznato." - kazao je Kuže za Index.

Na tapeti se brzo našla i reprezentativna turneja u Hong Kong, za koju će danas mnogi reći kako Kranjčaru nije niti trebala.

"Na sastanku kojeg su svi ocijenili uspješnim, više sam puta pitao Cicu hoće li zvati još koga osim igrača koje smo mu stavili na dispoziciju. Rekao je da neće, a ovo što čitam danas u novinama, to je valjda nešto novo." - tvrdi Kuže.

Na prvom Dinamovom treningu danas će se okupiti svi igrači, dakle četiri vratara, sedam ofanzivaca, sedam veznjaka i sedam napadača.

"To je brojka koju želim, naši igrači neće se prodavati. No, to ne znači da se inozemne ponude neće i razmatrati." - zaključio je Kuže.

D.R.
Foto: Dragan Predojević

Pročitajte više