Kuže: Imam apsolutnu viziju igre Rijeke

JOSIP KUŽE uz prisustvo mnogobrojnih predstavnika medija jutros je podno Kantride službeno predstavljen kao novi trener riječkog prvoligaša. Kuže će pokušati učiniti ono što nije uspjelo njegovim prethodnicima Draganu Skočiću i Milivoju Bračunu; stabilizirati klub na prvenstvenoj ljestvici, baš kao što je predsjednik Ježić stabilizirao klupske financije. I sada, s kadrom koji je barem na papiru dostojan epiteta treće momčadi prvenstva, očekuje rezultate proporicionalne visokim ulaganjima.

Direktor Marinko Koljanin prvi se obratio sili medija, obznanivši ono što su znale i ptice na grani. Jedinu su sadašnji, a sad već i neki bivši čelnici pili naopako...

"Postoje potpuno jasna pravila o funkcioniranju kluba. Prema procjeni kluba najbolje rješenje trenutne situacije je promjena trenera. Naravno, nitko nije presretan zbog novonastale situacije ali zbog svih okolnosti to je bilo neminovno. Veoma smo sretni što smo uspjeli sklopiti dogovor s najboljim trenerom u Hrvatskoj, koji je svojim rezultatima to i dokazao."

"Spojila nas je ambicioznost, jer Rijeka je oduvijek klub koji ima ambiciozan program u svom radu." - bio je inaguracijski govor Josipa Kužea.

"Nakon Dinama, poželio sam i dalje ostati i raditi u Hrvatskoj, a Rijeka je klub u kojem svaki trener želi trenirati. Znamo što želi Rijeka i što želim ja, a to je najvažnije. U osnovnom trenerskom poslu, formiranju kadra igre i usavršavanja svojim radom mogu doprinijeti i unaprijediti daljnji rad i kvalitetu."

"Kao iskusni trener znam točan način na koji ću to učiniti. Kao prvo svoj rad gradim na raspoloženju u ekipi, iz kojeg izlazi zanos i pobjednički duh, što je svakako važno. Kao drugo, imam apsolutnu viziju igre Rijeke, na kojoj želim graditi njenu daljnju igru u  natjecanju. Trener uvijek poželi vrijeme za stvaranje igre i rezultata, a situacija je takva da ga mi nemamo i moramo prihvatiti takvu kakva je. Utakmice su pred nama, prihvaćam sve obveze i zajedničkim radom Rijeka će pružiti dobru igru." - obrazložio je novopostavljeni trener Rijeke.

D.R.

Pročitajte više