Kuže: Ovo je Dinamova realnost

DINAMOV trener Josip Kuže nakon poraza od Arsenala vrlo je iskreno izrekao svoj stav: "Arsenal jednostavno ima tu klasu. Jača su momčad od nas i tu se ništa ne može napraviti. Svojim igračima zamjeram samo pad koncentracije u kratkom vremenu, tijekom kojeg je Asenal lako došao do vodstva."

Kužeova ideja s petoricom igrača u zadnjoj liniji djelovala je tek u prvom poluvremenu kada je Dinamo stvorio nekoliko izglednih šansi. Nošeni publikom, Modri su držali rezultat.

"Golman u ovakvim utakmicama spašava svoju momčad i Turina je to radio tijekom prvog poluvremena. Ali nažalost, ne i tijekom drugog. Ulaskom Agića puno smo izgubili u igri prema naprijed. No, Agić je i prije bio predodređen kao zamjena u slučaju da se Vugrinec ozlijedi. Dosta nas je poremetila ozljeda Vugrinca koji je s Modrićem trebao biti nositelj igre." - kazao je Kuže nakon susreta.

"50-60 minuta odigrali smo na nivou, ali na kraju, gledajući rezultat, ne možemo biti zadovoljni. Ovo je Dinamova realnost. Nismo živjeli u iluzijama i vjerovali da možemo vršiti pritisak na Arsenal. Tražili smo kompaktnost u obrani i čekali priliku za kontru. Imali smo dvije-tri šanse da povedemo, no na kraju je Arsenal iskoristio trenutke naše dekoncentracije i riješio utakmicu." - konstatirao je Kuže.

U prvom planu Kuže već sada vidi Kup UEFA. Uzvrat protiv Arsenala u Londonu bit će tek prilika za popravak ukupnog dojma.

"Nadamo se da ćemo u drugoj utakmici pokazati igru s više slobode. Ne kažem da očekujem pozitivan rezultat, ali poboljšanje igre, svakako." - kazao je trener "Modrih".

"Na meni je sada težak zadatak da psihološki podignem momčad i pripremim je na stvari koje dolaze. Sada smo ponovo na cilju koji smo si postavili kada smo saznali da igramo protiv Arsenala; Utakmice Kup UEFA." - zaključio je.

D.R.

Pročitajte više