Kuže: Veselilo bi me da Ćiro preuzme klupu Hajduka

TRENER Modrih Josip Kuže uvjeren je u jaki Dinamo za slijedeću sezonu, te kaže da ga posebno veseli mogućnost Ćirinog dolaska u Hajduk. Ipak, volio bi da ove godine prvak bude Inter.

U "Vrućoj liniji" Sportskih novosti najviše je bilo govora o tome kako će Dinamo izaći iz krize u kojoj se našao. Kuže smatra da svaki klub ima svoje uspone i padove i da za Dinamo dolaze sretniji dani. Za njega je pak veliki izazov i pokretačka snaga bilo preuzeti klub u takvoj situaciji.

Dinamo će slijedeće sezone, kaže, igrati u formaciji koja će osigurati opasan napad i sigurnu obranu. Metodiku treninga će prilagoditi veznoj liniji. Smatra da svi igrači Dinama zaslužuju igrati za taj klub, ali treba promijeniti atmosferu i način rada.

Prema njemu, ključ neuspjeha Dinama leži u dosadašnjim trenerima koji su morali dati i napraviti mnogo više. Ipak, kao i svaki drugi trener, i on će morati napraviti selekciju kadra pa će se već oko 15. lipnja znati tko će igrati za Modre slijedeću sezonu.

Što se tiče pojačanja, Josip Šimić je praktički već u klubu, dok će, smatra Kuže, dovođenje njegovog brata Darija ove sezone biti teško ostvarivo. Dodao je kako su u kontaktu sa Silvijem Marićem i kako bi mu bilo jako drago da dođe. Demantirao je i glasine da Pranjić nije u kadru za udarni sastav te dodao kako eventualni dolazak Posavca ne ovisi samo o njihovoj želji već i o njemu kao i o financijskoj konstrukciji Dinama.

Volio bi da ove godine Inter bude prvak, ali pet bodova prednosti će vjerojatno biti dovoljno da Hajduk odnese titulu. Smatra da Hajduk ove godine nije igrao posebno dobro, a to pokazuje i činjenica da su promijenili dva trenera.

"Veselim se mogućnosti da Blažević preuzme klupu Hajduka. Hrvatskom nogometu treba pozitivna atmosfera, spektakl, a on to sve zna napraviti." - rekao je. Na pitanje bi li ikada on sam trenirao Hajduk rekao je da je on profesionalac i da je teško reći kako bi u određenom trenutku reagirao. Ipak, kao bivši igrač i trener, logično je da je on trener Dinama.

Pročitajte više