Kuže više zadovoljan rezultatom nego igrom

NAKON utakmice novinarima su se obratili treneri Dinama i Varteksa, Josip Kuže i Zlatko Dalić. Obojica su pohvalili igru suparničke momčadi, a trener Varteksa sportski je čestitao kolegi Kužeu na pobjedi. Novinarima se prvi obratio Zlatko Dalić.

"Varteks je bio bolji, spremniji i moćniji u drugom poluvremenu, ali Dinamo je zasluženo pobijedio. Ponosan sam na igru kakvu su pružili moji igrači, a naš cilj i dalje ostaje Liga za prvaka."

Josip Kuže bio je više raspoložen za razgovor, što je i opravdano jer je ovom pobjedom od Dalića preuzeo vodstvo u vrhu Prve Hrvatske nogometne lige.

"Pokušali smo igrati napadački i atraktivno, ali nam nije uvijek uspijevalo. Varteks je igrao dobro i organizirano, naročito u obrani." - započeo je Kuže.

"Pokušavali smo preko bokova, posebice preko Modrića, ubacivati lopte prema naprijed, ali nismo imali dovoljno dobrih i kvalitetnih lopti u šesnaesterac." - rekao je o taktičkim propustima Dinamov trener.

"U drugom poluvremenu Varteks je ušao puno agresivnije, dobro su igrali, ali nisu imali toliko izglednih prilika kao Dinamo." - rekao je Kuže i dodao: "Kod mojih igrača nije bilo dovoljno koncentracije, svježine, snage i moći. Dosta mojih igrača je opterećeno reprezentativnim utakmicama i predstojećom utakmicom protiv Bayerna, ali ja sam siguran da ostajemo na vrhu ljestvice."

Odgovarajući na novinarsko pitanje da pojasni zašto je mijenjao najbolje igrače, Bošnjaka i Čalu, Kuže se, pomalo ljutit što mu se miješaju u posao, obratio novinarima: "Izmjene su bile logične, ekipa je padala. Dvoumio sam se da li da izvadim Marića ili ne, no on je, kao i Čale, sam tražio izmjenu."

Kuže je na kraju pressice rekao kako je Marić opravdao njegovo povjerenje, ali da njegovi pokušaji u napadu nisu došli do izražaja zbog odlične i organizirane igre Varteksa u obrani.

Pročitajte više