Kuže zbog pitanja o Pokrovcu planuo na novinare

U MAKSIMIRU počinju pripreme za novu sezonu. U četvrtak za 17 sati je zakazan prvi trening kada će Josip Kuže sjesti na klupu Dinama i momčad pripremiti za povratak na vrh.

No, neizbježno je spomenuti da je ubojstvo Dine Pokrovca bitno utjecalo na raspoloženje u Maksimiru, preko čega čelnici Dinama pokušavaju što prije prijeći.

Novinar Večernjeg lista upitao je Zdravka Mamića hoće li se status trenera Kužea promijeniti s obzirom na događaje nakon ubojstva nogometnog menadžera Dine Pokrovca, a Mamić je odogovorio: "Nije, ni slučajno, Kuže je naš izbor..."

Trener Dinama u srijedu je okupio struku koja će mu pomagati. Među Kužeovim pomoćnicima biti će Miljenko Rak - zadužen za tjelesnu pripremu, Alen Dautbegović - zadužen za rad s vratarima te Džemal Mustedanagić i Tomislav Obradović - za tehničko-taktičku pripremu. Među trenerima neće biti hijerarhije, svi će imati jednak status.

Kuže je izjavio: "Pokušao sam im objasniti svoje ideje i svoj način rada. U našem radu vodilja je igra, Dinamo će njegovati napadačku igru, kontinuirani napad, iako nećemo zanemariti i drugu inačicu igre, dakle protunapade, rekao je dodavši da će igrati sa zadnjim braničem.

Na pitanje mogu li se očekivati promjene u igračkom kadru, Kuže je odgovorio: "Za sada baratamo poluinformacijama, nema konkretnih ponuda. A na probu će možda i netko doći, u subotu će naši igrači igrati međusobno, a na toj utakmici moglo bi se pojaviti i neko novo lice."

Trener Dinama, koji je nedavno u medijima ispričao kroz što je sve u životu prošao, na pitanje novinara "Prijete li Vam smrću?", planuo je te novinare "počastio" bujicom psovki: "Zašto bi mi prijetili? Pa što sam ja to rekao ili napravio? Kad će sve to već jednom prestati? Sve je, eto, otišlo predaleko."

Na prvu prozivku odazvati će se sljedeći nogometaši: Ivan Turina, Marko Šarlija, Filip Lončarić, Damir Vuljanko,  Goce Sedloski, Dino Drpić, Boštjan Cesar, Vedran Ješe, Vedran Ćorluka, Mario Lučić, Hrvoje Čale, Marijan Buljat, Zoran Mamić, Danijel Pranjić, Ante Tomić, Marko Janjetović, Luka Modrić, Hrvoje Štrok, Miroslav Šarić, Ivan Bošnjak, Goran Ljubojević, Dario Zahora, Eduardo Da Silva i Teo Kardum.

Pročitajte više