kviz o 2020.

KVIZ Testirajte svoje znanje o sportu u 2020. godini

Grafika: Index

DOŠAO je napokon dan kojim završava 2020. godina. Ljubitelji sporta trebali su ovih dana u blagdanskom raspoloženju gledati najljepše golove s ovogodišnjeg nogometnog Eura i najveća postignuća s Olimpijskih igara u Tokiju, ali tih sportskih događaja nije bilo. Umjesto toga sportaši su se, kao i ostali građani, uključili u brojne akcije pomoći za ljude Petrinje, Siska, Gline i ostalih mjesta koja su stradala u razornim potresima koji su pogodili Hrvatsku.

Još jednom su svoje veliko srce pokazali i navijači koji su mjesta na tribinama u ovoj godini zamijenili sudjelovanjem u pomaganju onima kojima je ta pomoć bila najpotrebnija.

Trebala je ovo biti godina Eura i Olimpijskih igara, ali ovi važni događaji su odgođeni. Brojni drugi u potpunosti su otkazani. Ono što se održavalo uglavnom se odvijalo bez gledatelja. Nažalost, u ovoj godini napustio nas je niz sportskih legendi o čijim smo životima puno pisali i pričali. Ipak, bilo je i lijepih trenutaka, od onih s rukometašima do nedavnih s rukometašicama. Simbolično smo za vas pripremili kviz s 20 pitanja iz sporta.

Poredali smo ih otprilike tako da priča ide od početka prema kraju godine. Zastupljen je svaki mjesec iako je bilo onih u kojima se zbog pandemije nije igralo gotovo ništa. Pokušajte malo skrenuti misli s nevolja koje su nas pogodile za kraj ove teške godine i provjerite koliko ste pratili sport u proteklih 12 mjeseci.
 

 

Pročitajte više