SPORTSKI KVIZ

KVIZ Nogometne zvijezde su i same zaboravile da su igrale u ovim klubovima. A vi?

Foto: EPA-EFE

PRIJELAZNI rokovi, iako se tada najčešće ne igraju utakmice, jedni su od najuzbudljivijih dijelova nogometne sezone. Klubovi diljem svijeta slažu kadrovske križaljke, nastoje popuniti rupe i ojačati se kako bi ostvarili zacrtane ciljeve. Cijene igrača su otišle nebu pod oblake i posljednjih godina smo svjedoci brojnih kupovina koje ćemo itekako dugo pamtiti, bilo zbog plaćene odštete, bilo zbog glamuroznosti samog transfera.

Ipak, postoje brojni transferi i posudbe koji su brzo zaboravljeni. Kada vam na pamet padne ime Thierry Henry, većina će se sjetiti Barcelone i Arsenala, znalci će se sjetiti New York Red Bulla i Monaca, ali samo pravi znalci će se sjetiti da je francuski napadač igrao i u Juventusu.

Za vas smo izdvojili 15 pitanja o "nepoznatim klubovima" poznatih igrača. Riječ je o klubovima za koje su igrali nacionalno i globalno poznati igrači (bilo da je riječ o posudbi ili o transferu) i koje je prekrila prašina zaborava.

Samo pravi znalci će imati barem deset točnih odgovora na ovom kvizu, koji je jedan od najzahtjevnijih koje je Index Sport dosad osmislio za vas, a vjerujemo da će vas većina odgovora iznenaditi. Dobra vijest je da ćete tako puno naučiti, a u nekim pitanjima se krije i dio odgovora.

 

 

 

 

Pročitajte više