Kyrgios spasio tri meč-lopte pa izbacio Nadala, Španjolac je bio frustriran

Foto: Guliver Image/ Getty Images

RAFAEL NADAL završio je svoj nastup na ATP turniru u meksičkom Acapulcu.

U osmini finala bolji od drugog reketa svijeta bio je kontroverzni Australac Nick Kyrgios.

Španjolac je zaigrao prvi put nakon katastrofalnog poraza od Novaka Đokovića u finalu Australian Opena i odmah je izgubio. Doduše, Nadal je na ovaj turnir došao s ozlijeđenom rukom za koju je rekao da mu smeta te da bi mogla utjecati na igru.

Prvi set otišao je Nadalu sa 6:3, ali je naredna dva dobio Kyrgios s po 7:6 u meču koji je trajao čak tri sata i pet minuta. Australac grčkih korijena, poznat po čestim ispadima na teniskim terenima, tako je prošao u četvrtfinale meksičkog turnira koji se igra na otvorenom i tvrdoj podlozi te će tamo igrati protiv Stana Wawrinke.

Drugi reket svijeta bio je vidno frustriran nakon meča i samo je kratko pozdravio svog protivnika. Tenisači su si pružili ruke, a onda je Kyrgios krenuo zagrliti Nadala, no Španjolac se samo odmaknuo i napustio teren.

Bio je ovo njihov šesti međusobni dvoboj i treća pobjeda Kyrgiosa, a vrijedi podsjetiti da je Australac još prije pet godina šokirao teniski svijet, kada je s 19 godina izbacio upravo Nadala u osmini finala Wimbledona u njihovom premijernom dvoboju.

Inače, osim Švicarca i Kyrgiosa, u četvrtfinale su se u noći sa srijede na četvrtak plasirali Australac De Minaur kojem je meč predao Feliciano Lopez, Amerikanac McDonald koji je pobijedio sunarodnjaka Tiafoea i Britanac Norrie koji je bio bolji od Argentinca Diega Schawrtzmana.

U ovim trenucima igra se meč između Alexandera Zvereva i Davida Ferrera.

Pročitajte više