MLB

LA Dodgersima prvi naslov nakon 1988., Magic Johnson postao prvak u tri lige

Foto: Getty Images

LA DODGERSI novi su prvaci MLB-a. U šestoj utakmici World Seriesa pobijedili su Tampa Bay Rayse 3:1 i s ukupnih 4:2 došli do prvog naslova u američkoj bejzbolskoj profesionalnoj ligi nakon 1988., a sedmog u povijesti.

Njihov trijumf u Arlingtonu znači da su momčadi iz Los Angelesa osvojile titule u dva od četiri najveća američka profesionalna sporta, nakon što su početkom mjeseca LA Lakersi došli do svog 17. NBA naslova.

Usred susreta Dodgersi su primili vijest da je njihov igrač Justin Turner pozitivan na koronavirus, te je smjesta povučen s utakmice u izolaciju. Igrači Dodgersa nakon utakmice su na terenu slavili sa zaštitnim maskama.

Dodgersi su igrali treće finale u posljednje četiri godine, ali ovo im je prvi naslov nakon 1988. Raysi su se MLB-u priključili tek deset godina kasnije, a dosad su jedini nastup u World Seriesu imali 2008.

Među najsretnijima zbog titule Dodgersa je košarkaška ikona Magic Johnson, koji je jedan od vlasnika franšize, odnosno dio je grupacije Guggenheim Baseball Management koja ju je kupila 2012. godine. Magic je tako postao prvak u tri profesionalne lige jer osim pet titula u NBA ligi kao igrač Lakersa ima i naslov u WNBA ligi iz 2016. kao jedan od vlasnika LA Sparksa.

Titulu Dodgersa s oduševljenjem je popratio i LeBron James, koji je pozvao gradske vlasti da organiziraju šampionsku paradu za bejzbolaše i za njegove Lakerse.

"Znam da ne možemo, ali dovraga, želim slaviti. L.A. je grad prvaka", napisao je na Twitteru pa poslije opet zazivao paradu, ali napomenuo: "Sigurno, s maskama."

Pročitajte više