LA Galaxy već zaradio 13 milijuna dolara na suvenirima s Beckhamom

IAKO će Becks prvu utakmicu u MLS-u odigrati tek za dva mjeseca, njegov novi klub već ubire šuškave plodove mudrog marketinškog poteza. Sve s Beckhamovim imenom i likom ide "ko halva" i ne nazire se kraj zaradi Galaxyja. 

"Već smo povratili uloženi novac", ponosno je izjavio Tim Leiweke, izvršni direktor Anschutz Entertainment Group, kompanije koja je vlasnik kluba i dodao "nikad nismo ni brinuli da investicija neće biti isplativa".

Losanđeleski ples milijuna vezanih uz Beckhamov dolazak tu ne prestaje: za prvenstvo koje je počelo 8. travnja već je prodano sedam tisuća godišnjih karata i ostvarena zarada od pet milijuna dolara. "Herbalife", proizviđač vitaminskih i dijetnih pripravaka se slučajno, upravo nakon Beckhamovog potpisa, odlučio reklamirati na dresovima "Galaksije" za 20 milijuna dolara u sljedećih pet godina, koliko će utržiti klub.

Podsjetimo, Beckham je u siječnju potpisao petogodišnji ugovor sa američkom momčadi koji mu jamči godišnju zaradu od 5.5 milijuna dolara, ali će mu zarada od ugovora predstavljati tek džeparac, odnosno 10 posto: računa se da će tijekom boravka u LA-u zbog postotka od prodaje dresova, suvenira i sponzorskih ugovora, zaraditi nevjerojatnih 250 milijuna dolara.

Foto: AFP

Pročitajte više