La Liga predlaže uvođenje trofeja "Lionel Messi"

Foto: EPA

PREDSJEDNIK španjolske La Lige, Javier Tebas, istaknuo je da mu se sviđa ideja o imenovanju nagrade za uspješne nogometaše po Barcinoj legendi Lionelu Messiju.

Ako pitate njega, omaleni Argentinac najbolji je nogometaš u povijesti nogometa, pa je stoga Tebas otvoren za ideju da se trofej za najboljeg igrača španjolskog prvenstva zove Messiju u čast. Peterostrukom dobitniku Zlatne lopte u prilog idu impresivni rezultati i brojke koje je iza sebe ostavio.

Messi je najbolji strijelac La Lige s 390 postignutih golova, a uz to bio je prvak Španjolske čak devet puta. Stoga, Tebas želi preoblikovati nagrade za najbolje igrače dodjeljivane na kraju sezone od sezone 2015./16. te im dati ime po 31-godišnjaku.

Sve to po uzoru na dnevne sportske listove koji su imenovali nagrade u čast bivših legenda kao što su Telmo Zarra, Rafael Pichichi Morena ili Ricardo Zamora.

Upitan o potencijalnom trofeju Lionel Messi, Tebas je otvoreno rekao svoje mišljenje.

"Volim tu ideju, morali bismo razmisliti o njoj. Mislim da će Messi biti najbolji igrač u povijesti nogometa, po meni već jest."

"Neki ljudi govore o Neymaru, ali on već ima 26 godina. Koliko se sjećam, Messi je počeo igrati za Barcelonu kao mladić, a još uvijek nas iznenađuje. Čini mi se da za njega ne postoje granice i da igra na maksimalnoj razini."

"Mislim da je sjajna ideja stvoriti trofej za najboljeg igrača svake sezone koji će se zvati po Leu Messiju. Ako je Zarra za najboljeg strijelca... mislim da je to sjajna ideja", dodao je Tebas.

Pročitajte više