La Liga sa službene stranice obrisala zvijezdu Barcelone

Foto: EPA

LA LIGA je na službenoj stranici iz momčadi Barcelone obrisala veznjaka Gavija (18). Vodstvo španjolsko prvenstva time Gavija više ne smatra članom profesionalne momčadi katalonskog kluba, iako je za njega ukupno upisao 84 nastupa, od kojih 37 ove sezone. Prema Transfermarktu, jedan od najvećih svjetskih talenata vrijedi 90 milijuna eura, no sada se na popisu više ne nalazi uz Sergija Busquetsa, Pedrija, Frenkieja de Jonga i ostale.

Španjolski sud je Gavijev ugovor potpisan prošle godine s Barcelonom proglasio nevažećim nakon što je La Liga podnijela žalbu da je igrač bio prekasno registriran zbog financijskih problema kluba. Barcelona se žalila na tu odluku, no to je odbijeno i Gavi je sada vraćen na ugovor koji je imao kao igrač klupske akademije, što znači da se ne vodi kao profesionalac.

Iako se Barcelona riješila nekolicine igrača s visokim plaćama, njezin budžet je i dalje izvan okvira španjolske lige. Kako bi Gavijev ugovor ponovno vrijedio, morat će dodatno smanjiti novčane izdatke. Ako se to ne dogodi, postoji mogućnost da na ljeto besplatno napusti klub.

Pročitajte više