La Primera: Barcelona nema pravo na kiks

BIVŠI kapetan Engleske David Beckham očekuje se u udarnoj momčadi u nedjelju, kada Real Madrid gostuje u Bilbau kod Athletica.

Becks se impresivno vratio nakon ozljede prošlog vikenda kada je bio asistent za pobjednički gol Madrižana protiv Valencie,a nije dvojbeno hoće li prije odlaska u L.A. pokušati uzdrmati prvaka Barcelonu, koja očigledno kaska u posljednje vrijeme.

Barcelona je izgubila dvije od posljednje tri utakmice pa protiv Levantea u nedjelju na Nou Campu nemaj upravo na posrtaj, jer je drugoplasirana Sevilla ima samo bod, a treći Real dva manje. "Barcelona osjeća veliki pritisak, jer su prošlih godina u ovo vrijeme naslov prvaka imali već zakaparen. Na ovakvu situaciju oni nisu navikli i to bi mogla biti napa prednost", napominje sportski direktor Real Madrida Peđa Mijatović.

S druge strani u Barceloni ističu kako još uvijek sve ovisi o njima te se nadaju ispraviti pogreške koje su ih dovele u ovakvu situaciju. Barcelona ove sezone nije izgubila utakmicu na domaćem terenu, a Levante nije pobijedio posljednjih devet utakmica, stoga prevelikih problema ne bi trebalo biti. Napadač Levantea Salva Ballesta, nekada prvi topnik Primere, izjavio je kako njegov klub mora osvojiti barem bod kako bi bili sigurni od ispadanja u drugu ligu.

Drugoplasirana Sevilla, koja je prošli vikend razbila Athletic Bilbao sa 4:1, domaćin je također polufinalistu kupa UEFA, Espanyolu. U Sevilli i dalje guraju na tri strane, a koliko će to ili već je ostavilo traga na igračima, bit će poznato ubrzo. Klupski predsjednik Jose Maria del Nido nedavno je pomalo nezgrapno izjavio kako očekuje sva tri trofeja ove sezone(Kup, kup UEFA i Ligu), ako je gledati trenutno formu momčadi, možda stavljajući tako veliko breme na svoje igrače.

Cijeli niz ozljeda vjerojatno će primorati trenera Atletico Madrida Javiera Aguirrea da protiv Betisa u prvu momčad, nakon dugog perioda izbivanja zbog ozljede, ubaci Maxia Rodrigueza i neugodno bugarsko krilo Martina Petrova.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više