serie a

La Repubblica: Inter nema za plaće, a nije platio ni ratu za Hakimija

Foto: Reuters

MILANSKI Inter je u ogromnim financijskim problemima i situacija je kritična, piše La Repubblica.

Jučer, dan uoči velikog derbija s Juventusom (20:45), šefovi kluba došli su u Interov trening centar i održali 15-minutni sastanak s trenerom i igračima. Tema je bila očajna financijska situacija u kojoj se klub nalazi.

La Repubblica piše da Inter duguje igračima plaće za srpanj i kolovoz te da zbog ogromnih gubitaka kasni s isplatom prve rate Realu za transfer Achrafa Hakimija. Inter je do kraja ove godine trebao Španjolcima isplatiti deset milijuna eura, ali je zatražio odgodu.

Igrači sami sastančili

Ovo je bio treći takav sastanak od početka sezone, a La Repubblica piše da su igrači šutke slušali što gazde govore i da nije bilo nikakvih pitanja. Igrači su nakon toga međusobno sjeli za stol i razgovarali, iako detalji tog sastanka nisu poznati.

Prema pravilima talijanskog saveza, Inter do 16. veljače mora isplatiti igračima plaće za srpanj i kolovoz, a u protivnom mu prijeti financijska kazna te oduzimanje bodova. Marotta je uvjerio igrače da će sve obveze biti ispoštovane kao te da će klub do spomenutog datuma isplatiti i primanja za studeni i prosinac.

Kinezi u velikim financijskim problemima

Inter nije jedini talijanski klub koji je u ovakvoj situaciji, a glavni problem je što je većinski vlasnik kluba, tvrtka Suning, u ogromnim financijskim dubiozama uzrokovanim pandemijom. Kinezi su vlasnici i Jiangsua, kluba koji se natječe u kineskoj ligi, u kojemu također imaju velike troškove. Igračima Jiangsua također kasne plaće, a još im nije isplaćen ni bonus za osvajanje prvenstva prošle godine.

Kinezi već duže vrijeme traže investitora kojemu bi prodali Inter. Zainteresirana su investicijski fondovi iz SAD-a i Švedske te investicijski fond u vlasništvu vlade Singapura iako je u najvećoj prednosti londonski fond BC Partners. Britanci su u prosincu potpisali ugovor o pravu prvokupa koji uskoro ističe, ali ponude još nema.

Pročitajte više