LIGE PETICE

La Repubblica: Senzacija, Boban se vraća u Milan

Foto: EPA

"MILAN želi povratak sina razmetnoga Zvonimira Bobana", pod egidom "senzacionalno" piše ugledni talijanski list La Repubblica.

U tijeku su mirovni pregovori Bobana i predsjednika koji mu je prije pola godine dao otkaz

Navodi da su u tijeku "mirovni pregovori" između Bobana s jedne te izvršnog predsjednika Ivana Gazidisa i vlasnika kluba, investicijskog fonda Elliott Management, s druge strane. Podsjećamo, upravo je Gazidis prije pola godine dao otkaz Bobanu, dotadašnjem "glavnom nogometnom časniku" Milana, nakon što je u intervjuu Gazzetti dello Sport žestoko napao prvog operativca kluba.

Boban je optužio šefa da mu radi iza leđa i da to nije stil Milana

Boban je tom prilikom optužio Gazidisa da je bez njegovog znanja pregovarao s Ralfom Rangnickom oko njegovog dolaska u klub. "To nikada nije bio stil Milana i tako se, iza leđa, ne radi u ovom klubu."

Premda je Boban u Milanu formalno imao funkciju čiji navedeni naziv zvuči bizarno, on je faktički od povratka u Milan kao dužnosnik, u lipnju prošle godine, uz bivšeg suigrača Paola Maldinija, koji je tehnički direktor, kreirao sportsku politiku kluba.

Nakon što je Bobanov projekt počeo debaklom, vlasnici su napravili radikalan zaokret

Dvojac slavnih igrača krenuo je putem "talijanizacije" i pomlađivanja Milana, ali nakon što je njihov projekt startao rezultatskim debaklom i otkazom treneru Marcu Giampaolu poslije manje od četiri mjeseca, Gazidis je prošle jeseni naredio zaokret i dovođenje iskusnih igrača da izvuku Rossonere s dna. Tako je u klub kao spasitelj vraćen 38-godišnji Zlatan Ibrahimović, što je bilo jasan pokazatelj koliko je uspjelo Bobanovo pomlađivanje Milana.

Milan je pregovarao s Rangnickom, a Boban je znao što to znači 

Da vlasnici kluba i njihov namjesnik nemaju povjerenja u Bobana bilo je jasno kada su zatim krenuli u pregovore s Ralfom Rangnickom. Uglednog njemačkog trenera, tvorca Leipzigovog čuda, htjeli su dovesti da bude menadžer engleskog tipa.

Rangnick, dokazan i kao trener i sportski direktor, u Milanu bi objedinio obje te funkcije. Tako bi Boban postao suvišan i zato je reagirao na opisani način.

Boban je tužio Milan, ali to će se izgladiti

To mu je donijelo otkaz, na koji je Boban odgovorio tužbom protiv Milana zbog neopravdanog prekida radnog odnosa. 

Ipak, La Repubblica piše da su te nesuglasice iza Milana i Bobana te da je klub nakon Maldinijeve objave "Jako mi nedostaje Zvone. Milan je slabiji bez njega", krenuo u akciju njegovog povratka.

Nema više uzroka Bobanovog bijesa

Spomenuti izvor ipak ne navodi ono što svakako vrijedi naglasiti i što bitno olakšava Bobanov povratak u klub koji mu je prije samo šest mjeseci dao otkaz - u međuvremenu su propali pregovori Milana i Rangnicka. 

Pročitajte više